Hungaroringi esetük után kibékültek az F1 váratlanul visszatérő pilótái

Forma-1, Kevin Magnussen, Nico Hülkenberg, Carlos Sainz, Fernando Alonso, Mick Schumacher, Bahreini Nagydíj 2022, futam
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 20: Fernando Alonso, Alpine F1 Team, Mick Schumacher, Haas F1 Team, Kevin Magnussen, Haas F1 Team, and Nico Hulkenberg, Aston Martin, at the drivers parade during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Sunday March 20, 2022 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg is arról számolt be, hogy szent a béke köztük azok után, hogy előbbi obszcén szavakkal küldte melegebb éghajlatra utóbbit a 2017-es Magyar Nagydíjon. A német pilóta most „visszaadta a kölcsönt”, ami a dán versenyző tetszését is elnyerte.

A 2017-es Magyar Nagydíj óta a Forma-1-es közvélemény úgy tekint Kevin Magnussenre és Nico Hülkenbergre, mint két pilótára, akik enyhén szólva utálják egymást. Azon a futamon a német pilóta kívülről próbálta előzni dán riválisát, ám a Haas versenyzője leszorította őt. A Renault pilótája nem vette jó néven a manővert, és miközben vetélytársa egy dán televíziónak nyilatkozott, odament hozzá, és tudtára adta, hogy a legsportszerűtlenebb versenyzőnek tartja. Magnussen azonnal melegebb éghajlatra küldte Hülkenberget.

Magnussen manővere nem nyerte el Hülkenberg tetszését a 2017-es Magyar Nagydíjon

„Szopd le a golyóimat, édes” – mondta élő adásban. Két évvel később Magnussen bevallotta, hogy azóta sem beszélt kollégájával, ami újabb táptalajt adott a sajtónak a konfliktus kiélezésére. Most azonban kiderült, hogy szent a béke közöttük, és már viccelődni is tudnak a történteken.

Azzal köszöntöttem őt, hogy »szopd le a golyóimat, édes«

– nyilatkozta Hülkenberg az Autosportnak. – Pontosan ezeket a szavakat mondtam neki. Nem arról van szó, hogy nem kedvelem Kevint, de a Budapesten történtek után egy szót sem beszéltünk. Még előtte sem beszéltünk egymással. Úgy gondoltam, hogy itt az ideje, mert nem utálom őt, csak [akkor] egy kicsit durvának tartottam azt az incidenst. Versenyzőként időről időre hajlamosak vagyunk nem egyetérteni [a másikkal]. Azt gondoltam, hogy vicces lenne ezzel üdvözölnöm, és neki is tetszett.”

Ami Magnussent illeti, tavaly kijelentette, hogy az eset máig kísérti őt, már-már idegesítő módon. Már ebből is érzékelhető volt, hogy szerinte túlságosan felfújják ezt a konfliktust, amit ezúttal meg is erősített, sőt, azt is hozzátette, hogy nem csak Hülkenberg vonatkozásában történt ilyesmi.

Engem ez nem zavar túlságosan, de mindig jó érzés az ilyesmi

– utalt arra, hogy sikerült váltaniuk pár szót. – Soha nem beszéltünk erről a dologról. Az a vicces, hogy nem Nico az egyetlen, akivel hasonló helyzetbe kerültem. A média feszültséget épít fel köztünk, például Romain [Grosjean] és köztem, vagy Nico és köztem. Valójában viszont nagyon tiszteljük egymást. Bizonyos dolgokat teljesen másképpen érzékelnek kívülről, mint ahogyan belülről fest.”

Már viccelődni is tudnak a történteken Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images/Andy Hone

A két pilóta kapcsolata ráadásul most abból a szempontból is érdekes, hogy bizonyos értelemben nagyon hasonló helyzetben vannak, hiszen egy hónapja vélhetően még egyikük sem tudta, hogy idén az F1-ben fog versenyezni. Magnussen előtt azt követően nyílt meg az ajtó, hogy a Haas az orosz-ukrán háború miatt szerződést bontott az Uralkalival és ennek következtében Nyikita Mazepinnel, míg Hülkenberg a koronavírusos Sebastian Vettel helyére ugrott be az első két futamra.