Vágólapra másolva!
Max Verstappen elárulta, megnézett néhány részt az idei Drive to Survive-ból (Hajsza a túlélésért), ám a mostani évad sem nyerte el tetszését. A holland pilóta már azt sem tartja helyénvalónak, ahogyan őt szerepeltették, ám Lando Norris ábrázolásán fakadt ki igazán.

Két héttel ezelőtt jelent meg a Drive to Survive (Hajsza a túlélésért) negyedik évada a Netflixen, és ahogyan mi is megállapítottuk, ismét nagyon sok benne a csúsztatás. A széria már zsinórban második évben kap ilyen jellegű kritikákat, ráadásul most már a tavalyi világbajnokság győztese, Max Verstappen sem volt hajlandó részt venni benne.

Verstappen tetszését az idei évad sem nyerte el Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Getty Images

Ennek hatására Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy meg fogja keresni azokat, akik nem kívánnak együttműködni, hogy megoldást keressenek az aggályaikra. Verstappen elárulta, hogy ez esetében egyelőre nem történt meg, és bár örömmel vállalná, szavaiból érződik, hogy egyelőre nagyon messze vannak az álláspontok.

Stefano nagyszerű fickó, bármiről tudunk vele beszélgetni

nyilatkozta az FIA szaúd-arábiai sajtótájékoztatóján. – Megnéztem néhány részt a legutóbbi [évadból], és meglepett, hogy hirtelen magamat hallottam benne beszélni. Valószínűleg 2018-as dologról van szó, amit újra elővettek, és felhasználtak. Természetesen mindez máris nem volt korrekt. Hallottam a hangomon, hogy egy kicsit más volt.”

Verstappent valóban megszólaltatták a sorozatban annak ellenére, hogy ő maga nem vett részt benne, de hozzá kell tenni, hogy ezeknek a nagy része olyan tavalyi nyilatkozat volt, amelyet a Netflix felhasználhatott. Ugyanakkor Verstappennek nem ez volt a legnagyobb gondja, hanem az, ahogyan a vele köztudottan jó viszonyban lévő Lando Norrist ábrázolták.

Nekem személy szerint nem tetszett, és [a probléma] nem is velem, hanem Landóval és Daniel [Ricciardóval] kapcsolatos, akik szerintem nagyszerű srácok, és mindenekelőtt rendkívül kedvesek – fogalmazott. – Úgy állították be, mintha Lando egy kis p*cs lenne, pedig egyáltalán nem az. Ismerem Landót, szerintem sokan mások is, és ő egy vicces fickó, egy remek srác.

Nagyszerű karakter, de azt hiszem, hogy ha az ember megnézi azt az epizódot, arra gondol, hogy »mégis ki ez a fickó? Mi a fene folyik itt?«”

Korábban a brit pilóta is megszólalt a róla szóló epizóddal kapcsolatban, és egy rádióbeszélgetést emelt ki problémaként, amely nem ott és akkor hangzott el, amikorra azt bevágták. Verstappen úgy véli, Norrisszal hasonló módon jártak el, mint korábban vele.

Verstappen védelmébe vette Norrist Forrás: AFP/Ozan Kose

„Úgy gondolom, hogy azok, akik újak a sportágban, és még soha nem láttak versenyautót vagy Forma-1-es kocsit, nem kedvelik őt – folytatta. – Pedig ő egy nagyszerű srác, csak rossz képet kaptak róla, és szerintem velem is ez történt az elején. Én olyan ember vagyok, akivel ha az elején elromlik valami, nem fog megjavulni. Ez van, ez az álláspontom.”