Sainz érdekes elméleteket talált ki, hogyan javulhatna a Ferrariban

Forma-1, Carlos Sainz, Bahreini Nagydíj 2022, futam
Second placed Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr celebrates on podium after the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 20, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Sainz tempója elmaradt csapattársáétól a Ferrari kettős győzelmét hozó Bahreini Nagydíjon, ezért a stábjával utánajárt, hogyan lehetne versenyképesebb. Elismeri, hogy bizonyos részleteket nem ért az autóval kapcsolatban.

A Ferrari kettős győzelemmel indította a szezont a nagyobb tehetségnek tartott pilóta, Charles Leclerc vezetésével. Carlos Sainz tavaly meglepetésre ugyan többször legyőzte és a bajnokságban is több pontot gyűjtött nála, de Bahreinben alig tudta tartani a lépést csapattársával.

Az időmérőn sikerült neki, be is vallotta, hogy a korábbi hátrányát látva örül, hogy kis híján megszerezte az első rajtkockát (a Q3-ban futott első kísérletek után ő állt az élen), ám egyértelmű, hogy egyelőre nem boldogul olyan jól az autóval, mint Leclerc.

Sainz 2. lett, de nem elégedett Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A spanyol versenyző „Tény, dolgoznom kell a beállításokon, az autó megértésén – nyilatkozta a második futam helyszínén, Szaúd-Arábiában. – Az elmúlt napokban kielemeztük az eseményeket a stábommal, és érdekes elméletekre jutottunk."

„Nem hiszem, hogy egyetlen verseny megoldást hoz, de úgy mint egy éve, apránként próbálom lefaragni a hátrányom és próbálok ráérezni az autóra. Több mintára van szükségünk." Felvetette, hogy az sem kizárt, hogy csak Bahreinben siklottak félre a dolgai és Szaúd-Arábiában magára talál. „Hiszem, hogy miután a bahreini autóval második lettem, eredményes időszak jön, hogy ha az ízlésemre szabom az autót." A problémák részletezésébe nem kívánt belemenni.

Sainz a Bahreini Nagydíjon Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

„Túlságosan szakmaiak és műszakiak ahhoz, hogy a sajtónak beszéljek róla – jelentette ki. – Úgy értem, nagyon műszakiak."

Sainz és a Ferrari helyzetés segíti Szaúd-Arábiában, hogy ez a pálya díjazza az erős motort, márpedig úgy néz ki, jelenleg a Ferrari állítja csatasorba a legerősebbet. A kanyarok és a vonalvezetés ugyanakkor eléggé eltér a bahreinitől, így más beállítások szükségesek.