Domenicali: a Ferrari szereplése jó hatással lesz a jegyértékesítésre

Forma-1, Olasz Nagydíj, Leclerc, Ferrari, Binotto
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 08: Race winner Charles Leclerc of Monaco and Ferrari celebrates with his team after the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 08, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali, a Forma-1-es világbajnokság elnök-vezérigazgatója szerint a Ferrari bahreini nyitófutamon aratott kettős győzelme jó hatással lesz a versenysorozatra és a jegyértékesítésre is. A Mercedes közel 8 éve tartó egyeduralmát 2021-ben a Red Bull Racing törte meg, de könnyen lehet, hogy az új szabályoknak köszönhetően egy harmadik csapat aratja le a babérokat idén. 

A maranellói istálló a most vasárnap is diadalmaskodó monacói Charles Leclerc révén 2019 szeptemberében aratta eddigi utolsó futamgyőzelmét, vb-idényt kettős sikerrel pedig előzőleg 2010-ben kezdett. A Forma-1 történetének legsikeresebb csapata az elmúlt két és fél évben nem kényeztette el szurkolóit, akiknek 45 nagydíjat kellett várniuk az újabb győzelemre.

A Ferrari csapat így ünnepelt a bahreini kettős győzelm után Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

Az idén bevezetett átfogó szabálymódosításoknak megfelelően megépített új versenyautók közül viszont már a teszteken is úgy tűnt, hogy a Ferrarié az egyik legjobb, a bahreini nyitóhétvége pedig ezt erősítette meg.

- nyilatkozta Domenicali, aki 2008 és 2014 között a Ferrari csapatfőnöke volt.
Imolában az idei negyedik versenyhétvégét rendezik majd a Ferrari alapítójáról és fiáról, Enzóról és Dinóról elnevezett versenypályán, a futam pedig Monza mellett a másik hazai viadala lesz a maranellói alakulatnak, amely 2008 óta nem nyert vb-címet. A Ferrari eddigi utolsó egyéni vb-győztese 2007-ben a finn Kimi Räikkönen volt, egy évvel később az istálló a konstruktőrök versenyében hódította el a trófeát.

A nemzetközi sajtó a Ferrari feltámadásáról ír a Bahreini Nagydíjat követően, miután a Forma-1-es világbajnoki idény idei első futamát a monacói Charles Leclerc nyerte csapatársa, a spanyol Carlos Sainz Jr. előtt.

Nagy-Britannia, The Guardian:

Spanyolország, AS:
"A Ferrari összeütött egy bajnokot. Erős páros a győztes Leclerc-rel és a második helyezett Sainz-cal. Verstappen küzdött a győzelemért, de eltört a kormánya. Alonso tizedik. Red Bull: nulla pont."

Olaszország, La Repubblica:
"Újra itt vannak: azért jöttek a sivatagba, hogy nyerjenek. Már a teszteken és az időmérőn is látszott, hogy erősek, s ezt a futamon is bizonyították. A kettős győzelem naggyá tette a Ferrari istállót."

La Gazzetta dello Sport:

Corriere della Sera:
"Vörös feltámadás. Leclerc és Sainz az első és második helyen, a Ferrari ismét régi fényében ragyog. Negyvenöt győzelem nélküli nagydíj után eljött a ferraris újév, a felszabadulás ünnepe. Ezzel vége a mély sebeknek, a megalázó szezonoknak, amelyekben az alkalmi dobogós helyek jelentették a sikert."

Svájc:
"Féktelen Ferrari-ünneplés Bahreinben. Sikerült. Ez volt a Ferrari első futamgyőzelme 2019. szeptember 22. óta (akkor Vettel nyert Szingapúrban). Vége a Scuderia hosszú szenvedésének."

A vb a hétvégén Szaúd-Arábiában, a dzsiddai pályán folytatódik, ahol újra egymásnak feszülnek a csapatok, immáron egy versenyhétvége tapasztalatával a zsebükben.

Forrás: MTI, Formula1.com