Kiderült, kell-e helyettesíteni Ricciardót az F1 szezonnyitóján

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Daniel Ricciardo, McLaren
McLaren's Australian driver Daniel Ricciardo arrives at the track ahead of the practice session of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city of Abu Dhabi on December 9, 2021. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Közleményben tudatta a Forma-1-es McLaren-istálló, hogy múlt héten adott pozitív koronavírus-tesztje után Daniel Ricciardo ott lehet-e a bahreini szezonnyitón.

Először csak rosszullétre panaszkodott, majd több negatív teszt után végül pozitív mintát adott a múlt héten a bahreini három napos előszezoni tesztet egy az egyben kihagyni kénytelen Daniel Ricciardo. A McLaren ausztrál pilótája ezután karanténban maradt bahreini hotelszobájában, pozitív tesztje tudatában pedig a történteket is igyekezett pozitívan nézni, mondván még mindig jobb, hogy a tesztelés alatt esett ez meg vele, mintha az első versenyhétvége előtt lett volna covidos.

Ricciardónak nem kell futamot kihagynia Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Noha a csapat már a hír napvilágra kerülésekor bízott benne, hogy Ricciardo meggyógyul a Bahreini Nagydíjig, Andreas Seidl csapatfőnöke elmondta, hogy hogy van B-tervük. Amennyiben az ausztrál pilóta nem tudott volna részt venni az első futamon, valószínűleg a Mercedes Formula E-csapatának valamelyik pilótája helyettesítette volna, de Paul di Resta és az Alpine tartalékjaként tevékenykedő tavalyi Forma-2-es bajnok Oscar Piastri is a lehetséges opciók között szerepelt.

Egyikükre sem lesz azonban szükség, Ricciardo ugyanis több negatív mintát adott, így hivatalosan is gyógyultnak számít, jelentette be szerdán a McLaren.

„A McLaren F1-es csapata megerősíti, hogy miután múlt héten pozitív tesztet adott Covid-19-re, Danielnek most több tesztje negatív lett, ennélfogva csütörtökön visszatérhet a paddockba és készen áll rá, hogy versenyezzen a hétvégi Bahreini Nagydíjon” – áll a közleményben.

Ricciardo Barcelonában vezette legutóbb az idei McLarent Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Ricciardónak ugyanakkor vélhetően nehéz hétvégéje lesz, hiszen legutóbb a barcelonai teszten ült a McLaren MCL36-ban, így újra fel kell majd vennie a ritmust. Erre a többiekhez hasonlóan három darab egy órás szabadedzés áll majd a rendelkezésére, mielőtt szombaton délután, magyar idő szerint 16 órától megkezdődik a szezon első időmérő edzése.