Grosjean elárulta, mi lett volna a válasza, ha a Haas őt keresi meg

Forma-1, Török Nagydíj, Romain Grosjean, Haas
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 12: Romain Grosjean of France and Haas F1 points on his trackwalk during previews ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 12, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Akár Romain Grosjeant is felkérhette volna a Haas Kevin Magnussen helyett, hogy térjen vissza az F1-be és foglalja el Nyikita Mazepin megüresedő helyét. A francia pilóta elmondta, mi lett volna a válasza egy ilyen megkeresésre.

A Haas meglepő fordulattal a bahreini tesztelés kezdete előtt bejelentette, hogy korábbi pilótáját, a csapattal 2017 és 2020 között versenyző Kevin Magnussent szerződtette az orosz főszponzorral együtt kirúgott Nyikita Mazepin helyére. A 29 esztendős dán pilóta két sportautó-csapattal is szerződésben állt az idei évre, mégis azonnal igent mondott Günther Steiner hívására, majd elmondta, maga sem gondolta volna, hogy ennyire hiányzott neki a Forma-1. A csapatfőnök pedig jól tette, hogy a Haas 2020 végén menesztett kettőséből őt kereste meg, Magnussen volt csapattársa ugyanis másképp reagált volna.

Magnussen mintha újjászületett volna attól, hogy visszatérhetett a Forma-1-be Forrás: Carl Bingham / LAT Images/Motorsport Images

Miután négy szezont húztak le együtt, Romain Grosjean és Magnussen neve eggyé vált a fennállása első öt idényéből négyet ezzel a kettőssel töltő (Grosjean 2016-os beszállása óta az istálló pilótája volt) Haasszal, amely a 2021-es szezonra a Mick Schumacher–Mazepin duóra váltott. Közülük most utóbbi elment, Magnussen pedig visszatért a helyére, így az idén nem fog sem a Peugeot színeiben indulni a hosszú távú-világbajnokságban (WEC), sem a Chip Ganassi Racing-gel az amerikai sportautó-bajnokságban.

Volt csapattársa ugyanakkor nem hagyta volna ott az IndyCart, amelyben a Dale Coyne Racinggel teljesített bemutatkozó idénye után az idén az Andretti-csapattal már a győzelmekért is harcolhat.

idézi a korábban 179 F1-es nagydíjon elrajtoló franciát a Motorsport Week. – Nagyon boldog vagyok az Egyesült Államokban és az IndyCarban. Annyira izgatottá tesz, hogy minden versenyen van esélyem a győzelemre. Elképesztő karrierem volt az F1-ben, a magam mögött hagyott versenyek az életem hatalmas részét teszik ki. De most a következő fejezetet írom, ami a futamgyőzelmekről és a bajnoki cím megszerzéséről szól. Úgyhogy nem adtam volna pozitív választ a telefonhívásra."

Magnussen és Grosjean Günther Steinerrel a 2020-as Szahíri Nagydíj előtt Forrás: Haas F1 Team

Grosjean és Magnussen csapattársakként nem egyszer összeakasztották a bajszukat a pályán és így azon kívül is, a francia azonban ennek ellenére boldog, amiért volt csapattársa újabb lehetőséget kapott az F1-ben. „Szerintem ez nagyszerű és nagyon örülök Kevinnek. Remek srác, noha nem mindig jöttünk ki jól, mert más álláspontot képviseltünk a csapattárs elleni versenyzésről. Néhányszor összeértek a kerekeink a pályán, majd átbeszéltük, hogy mit gondolunk, onnantól pedig minden simán ment."

A 35 esztendős veterán szerint Magnussen nem fog csalódást okozni, már csak egy jó autó kellene neki.

„A Haas belekerült ebbe a helyzetbe, amikor mindenféle dolog történik a világban, különböző döntések születtek és szakítottak az Uralkalival. Úgy hiszem, Mazepin azért vezetett a csapatnak, mert rengeteg szponzorpénzt hozott.

Remélem, hogy a Haas versenyképes autót ad neki. Aggódom, hogy annyira nem lesz az, de ki tudja, lehet, hogy tévedek. Remélem, hogy Kevin csatázhat néhányszor a mezőny elejében."

A Haas VF-22-es megbízhatósága pocsék volt az előszezoni teszteken, a Bahreinben elért köridejeik azonban bizakodásra adhatnak okot, noha jobb körülmények között érték el azokat, mint a mezőny többi tagja.