Óriási adománya után a Ferrari apró gesztussal is kiáll az ukrajnai háború áldozatai mellett

Forma-1, teszt, Bahrein 1. nap, Leclerc, Ferrari
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc drives during the first day of Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 10, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Apró gesztust tett a Ferrari Forma-1-es csapata, hogy így is kiálljon az orosz–ukrán háború ukrán áldozatai mellett.

Miután a héten bejelentette, hogy a Vöröskereszt és az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbizottságának (UNHCR) segítségével egy millió eurót adományoz az orosz–ukrán háború miatt nehéz helyzetbe kerülő ukrán állampolgároknak, továbbá létrehozott egy nemzetközi humanitárius programot is, amely Ukrajnát, illetve az Ukrajnából Olaszországba érkező menekülteket hivatott segíteni, a maranellóiak egy apróbb gesztussal is kiálltak a vérontás áldozatai és az emiatt szenvedő emberek mellett.

Leclrerc sisakján nincs már ott az orosz cég logója Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Az igazán szemfüleseknek feltűnhetett, hogy a bahreini teszt első napján nincsenek ott a Ferrarival partneri együttműködésben álló orosz kiberbiztonsági vállalat, a Kaspersky logói az autót az első nap délelőttjén vezető Charles Leclerc sisakján. Mint a Ferrari közleményéből kiderült, ez egyáltalán nem véletlen.

– közölte a csapat a RacingNews365-nek eljuttatott közleményében.

Mindez azt jelenti, hogy az istálló „szünetelteti" a szponzori megállapodását a vállalattal, az együttműködést ugyanakkor nem szakítják meg a felek, és a Kaspersky továbbra is ellátja a Ferrarit különböző antivírus-szoftverekkel.