Vágólapra másolva!
A Mercedes bemutatta az új biztonsági és az új orvosi autót. Mercedes-AMG GT Black Series az Aston Martinnal felváltva fogja ellátni a Safety Car szerepét, csak úgymint a Mercedes GT 63 S 4Matic+ Medical Car is. 

A Safety Car pilótája, Bernd Maylander már tesztelte is az autókat, amelyek elképesztőek.
A Mercedes az előző évekhez hasonlóan idén is az Aston Martinnal osztozik a biztonsági autó illetve az orvosi autó felelősségén. A csapat szerint ez a legerősebb modelljük a GT Black Series-en belül.
Maylandernek már volt lehetősége tesztelni az új autókat, amelyeket először a 2022-es szezonnyitó futamon (március 20) láthatunk majd elsőként Bahreinben.

A Mercedes-AMG GT Black Series Safety Car és, a Mercedes GT 63 S 4Matic+ Medical Car Bernd Maylanderrel a képen Forrás: Mercedes AMG

Most először tervezte úgy a Mercedes a biztonsági autókat, hogy a megkülönböztető fényjelzés nem a járművek tetején foglal helyet, hanem beépítették az autóba, így nem töri meg az áramvonalat.
Az elől lévő fényjelzések a szélvédőbe építve kaptak helyet, a hátsók pedig az autó hátsó szárnyába kerültek beépítésre.
Maylander szerint az új biztonsági autók nagy előrelépést jelentenek a korábbi modellekhez képest:

Majd hozzátette:

A Mercedes bemutatta az orvosi autót is
Szintén leleplezték a Mercedes GT 63 S 4Matic+, amely az új orvosi autó lesz 2022-ben, osztozva az Aston Martinnal a szerepkörön.
Ahogy a GT Black Series, úgy a GT 63 S 4Matic+ is a legerősebb autó, amelyet eddig a Forma-1-nek adtak. Az orvosi autó végigkíséri a mezőnyt az összes futam első körében, biztosítva ezzel a lehető leggyorsabb segítségnyújtást egy esetleges incidens esetén.A gyors beavatkozás szükségességét Romain Grosjean balesete is bizonyítja, ahol a Medical Car azonnal a helyszínre ért, és kimentették a francia versenyzőt a lángok közül 2020-ban Bahreinben.
Forrás