Vágólapra másolva!
A svájci versenyző esetleges visszatérése a Haas-hoz Nyikita Mazepin távozásával merült fel. Deletraz azonban elébe ment a további találgatásoknak, és bejelentette, hogy fix tervei vannak 2022-re, amelyen nem kíván változtatni.

Louis Deletraz megerősítette, hogy habár megvannak az F1-be való induláshoz szükséges FIA Super Licence pontjai, nem tárgyal a Haas istállóval Mazepin megüresedett helyéről. A svájciak volt tartalékpilótájának élő szerződése van az idei IMSA SportsCar Championship mezőnyébe. A 24 éves pilóta a Tower Motorsport színeiben versenyez az LMP2-es kategóriában, ahol a következő 12 órás futamra a Sebringen kerül sor márciusban.
Deletraz 2020-ban távozott a Haas csapatától, és habár semmi nem utalt arra, hogy újra a svájciak színeiben induljon, mégis Mazepin egyik lehetséges utódjává vált az elmúlt napok találgatásai során. Emiatt döntött úgy Deletraz, hogy tisztázza a jelenlegi helyzetét és a jövőbeli terveit is Twitter oldalán:

Bizonytalan helyzetbe került a Haas a főszponzor és Nyikita Mazepin azonnali távozásával. A legvalószínűbb, hogy Pietro Fittipaldit ültetik a volán mögé, aki a tavalyi évben a csapat tartalékpilótája volt.
A brazil-amerikai versenyző 2020-ban Romain Grosjeant helyettesítette a Bahreinben történt horrorbalesetét követően.

Pietro Fittipaldi, a Haas F1 Team tartalékpilótája Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Habár Gene Haas leszögezte, hogy mindenképp egy tapasztalt pilótát szeretne Mazepin helyére, Fittipaldi neve mégis az egyik legesélyesebbek között merül fel.
Nico Hülkenberg és Antonio Giovinazzi ugyanakkor szerződés nélkül, de a Super Licence pontok birtokában van, így mindkét versenyző számításba jöhet, ha úgy dönt a Haas, hogy mindenképp egy tapasztalt pilótát ültetnének a megüresedett helyre.
Forrás