Vágólapra másolva!
Öt év után úgy döntött a finn versenyző, hogy az új szezont már nem Lewis Hamilton csapattársaként kezdi meg. Állítása szerint a döntése hátterében többnyire az állt, hogy tiszta lappal kezdje a 2022-es idényt, egy új csapattal és új célokkal felvértezve. A Williams Racinggel is tárgyalt a finn, - aki 2013 és 2016 között az istálló pilótája volt - mielőtt elkötelezte volna magát a svájci csapathoz.

Ahelyett azonban, hogy Bottas visszatért volna a megszokott környezetbe, merészebb döntést hozott, és egy teljesen új kezdetet remél az Alfa Romeo színeiben. A csapatfőnök, Fred Vasseur korábban már dolgozott a finnel az F3-ban és a GP3-ban is.

Fred Vasseur, az Alfa Romeo F1 Team vezére Forrás: Alfa Romeo F1 Team

"Fred azonban meggyőzően érvelt az Alfa Romeo mellett, és elkötelezettek voltak irántam. Továbbá a költségvetési limit lejjebb szorítására készülve már jóval korábban elkezdett a csapat a 2022-es idényre fejleszteni és előkészülni, mint például a Williams."

Bottas úgy érzi, hogy jobban nyeregben lehet az Alfa Romeónál

A Mercedesnél eltöltött öt év alatt 10 futamgyőzelmet és 5 konstruktőri világbajnoki címet ünnepelhetett a finn, a jövője azonban sosem állt szilárd lábakon. Lewis Hamilton szárnysegédjeként kizárólag 1 éves szerződéseket kötött vele a Mercedes, így minden szezon végén újra kellett tárgyalni, hogy marad(hat)-e az istállónál. Alkalmanként pedig egy-egy idény végéhez közeledve csapatutasításokat kellett végrehajtania, hogy hozzásegítse Hamiltont egy jobb eredmény eléréséhez.
Habár az Alfával valószínűleg nem a futamgyőzelmekért fog versenyezni, de van egy hosszútávú szerződése a csapatnál, és az újonc Guanyu Zhou mellett Bottas élvezi a csapat elsőszámú versenyzője címet.

"Amióta aláírtuk a szerződést az Alfa Romeóval úgy érzem, hogy ez egy új, friss kezdet számomra."

Valtteri Bottas az Alfa Romeo színeiben Forrás: Alfa Romeo F1 Team

Milyen szerepe lesz Bottasnak az Alfa Romeo jövőjében?
A 2022-es, C42 nevet viselő versenygép bemutatóját követően a finn hivatalosan is az Alfa versenyzőjének tudhatja magát. A csapat tavaly a tizedik helyen végzett a konstruktőri pontversenyben, tehát bőven lesz feladata a finnek, hogy segítse az istállót feljebb lépni a mezőnyben.

- mondta Bottas

- zárta a RacingNews365.com-nak adott interjúját Valtteri Bottas.