Kilyukadt a brazil F1-es pálya aszfaltja, de így is versenyeztek rajta

Forma-1, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo
SP - Sao Paulo - 11/13/2021 - FORMULA 1 GP BRAZIL 2021, TRAINING - The Finnish driver Kimi Raikkonen of the Alpha Romeo team during the second training session for the Sao Paulo Grand Prix held at the Interlagos Autodrome by the Formula 1 world circuit in the season 2021. Photo: Duda Bairros/AGIF (Photo by Duda Bairros / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es pályákra vonatkozó szigorú előírások miatt nem jellemző, hogy egy aszfaltcsík csak úgy kilyukad, a brazíliai Interlagosban viszont ez is megtörtént. A hétvégi versenyek viszont a hatalmas gödör megjelenése ellenére sem maradtak el.

A Forma-1-es Brazil Nagydíjnak évtizedek óta otthont adó interlagosi pálya sosem a biliárdasztal simaságú aszfaltjáról volt híres, a versenyzők nem egyszer panaszkodtak arra, hogy a látásukat is befolyásolják a huplik. Ezen a szervezők időnként újraaszfaltozással igyekeztek javítani több-kevesebb sikerrel, azon viszont, ami most történt a pályával, egy új aszfaltréteg sem fog segíteni.

Hatalmas lyuk tátongott a Ferradura-kanyarban

A közösségi médiában ugyanis olyan fotók kezdtek el terjedni az interlagosi körről, amelyeken a hatos és hetes kanyar között egy óriási lyuk látható. A RacingNews365 a helyi motorsport szövetség egyik szóvivőjét idézte, aki elmondta,

a vízelvezető rendszer szivárgása miatt omlott be az aszfalt, miután a kifolyó víz erodálta a talajt.

Ami ezek után felettébb furcsának, már-már döbbenetesnek hat, hogy a múlt hétvégén a pályára tervezett versenyek, mint például a brazil Formula Vee-bajnokság gond nélkül lezajlottak, a szervezők Tech-Pro védőfalakkal és bójákkal jelezték a kanyar külső ívén található gödör helyét, amelyet azóta már el is tüntettek, noha a képek tanúsága szerint csak ideiglenes megoldásról van szó.

Az idei Forma-1-es Brazil Nagydíjat november 11-e és 13-a között rendezik, addig vélhetően rendesen eltüntetik majd a gödör helyét. Afelől pedig senkinek ne legyenek kétségei, hogy hasonló esetben az F1-es mezőnyt nem engednék pályára, még úgy sem, hogy védőfalakkal kerítik el a lyuk helyét.