Vágólapra másolva!
A fiatal brit versenyző 3 év után távozott a Williamstől. A 2022-es idényt már a Mercedes AMG istállónál fogja megkezdeni Hamilton csapattársaként.A Forma-1-ben minden a feje tetejére állt az új szabályok érkezésével, a költségvetési keret korlátozásával és a folyamatosan változó kisebb-nagyobb regulációkkal. Russell elsőször adott hivatalos interjút a Mercedes színeiben, amiben kitért arra is, hogyan látja a jövőjét a csapatnál.

A brit szerint pont kapóra jön neki, hogy akkor vált csapatot, amikor egyébként is nagy a zűrzavar a mezőnyben. Habár az új szabályok rengeteg kihívással járnak, úgy gondolja, hogy pont ez az amit az előnyére fordíthat:

"Látom ahogy a csapatokat pozitív irányba viszik el ezek a változások."- kezdte Russell a gondolatmenetet.

"Az idei autóm teljesen más lesz, mint az eddigiek. Újfajta hozzáállást igényel, új abroncsokkal és egy friss mérnöki gárdával."

"Mivel a lehető legtisztább lappal indulsz, ez csak az előnyödre válthat."

Előkészületek a 2022-es szezonra

A szezon közeledtével Russell sok időt töltött a Mercedesnél, hogy megismerje az új csapatát és megkezdhessék a felkészülést a tesztekre.

"Eddig nagyszerűen telik a tél. Kilenc napot töltöttem a Lanzarotéban lévő edzőtáborban. Ezt eddig is minden évben megtettem, úgy érzem jó lendületet ad a kezdéshez."

"Rengeteg időt szántam arra, hogy a gyárban lehessek a mérnökökkel, sok-sok prezentációt néztem végig az idei autóról."

"Elképesztően izgatott vagyok, hogy részese lehetek a folyamatoknak amiket az új szabályok bevezetése megkövetel. Igyekszem mindenben a maximumot nyújtani, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az autótóból és a leggyorsabbak lehessünk." - tette hozzá Russell.

A Mercedes Február 18-án mutatja be a W13-as autóját.

Forrás