Megvan, mikor érkezik az autó, amivel Verstappen megvédheti vb-címét

Forma-1, abu-dzabi tesztelés 2021, második nap, Sergio Pérez, Red Bull
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 15: Sergio Perez, Red Bull Racing RB15 Mule during the Abu Dhabi November testing at Yas Marina Circuit on Wednesday December 15, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull egy rövid videó formájában tudatta a nyilvánossággal, hogy mikor mutatják be idei autójukat. Ahhoz képest, hogy a korábbi hírek gondokról számoltak be, jelen állás szerint ők lesznek az elsők a sorban.

Most már tényleg nincsen sok hátra, hogy a csapatok szépen sorban leleplezzék a 2022-es, teljesen új technikai szabályok alapján épített autójukat. Egészen a mai napig azt lehetett hinni, hogy pontosan egy hetet kell várni, hiszen az Aston Martin AMR22-es jövő hét csütörtökön jön, de kiderült, hogy nem ez lesz az első bemutató.

A Red Bull február 9-én mutatja be új autóját

A Red Bull ugyanis bejelentette, hogy egy nappal korábban, vagyis február 9-én, szerdán fogják bemutatni. A Milton Keynes-i istálló a közösségi médiában, egy rövid videó formájában tudatta mindezt a nyilvánossággal, de a részletekről,

vagyis a pontos időpontról, illetve a bemutató körülményeiről egyelőre semmit nem árultak el.

Múlt héten olyan hírek láttak napvilágot, hogy az energiaitalos alakulat új autója, az RB18-as elbukott a frontális törésteszten, ezért csúszik a bemutató bejelentésének időpontja. Az értesülést azonban cáfolták, és akkora gondok valóban nem lehetnek, ha az eddig bejelentett bemutatók közül az övék lesz az első.

Hogy az autó hol fog elhelyezkedni az erősorrendben, az legkorábban a teszteken derül ki, de könnyen lehet, hogy idén is a győzelmekért fognak küzdeni. Ami tény, hogy a Red Bull fejlesztette a legtovább a tavalyi autóját, emellett a Honda felől sem érkeztek jó hírek, bár a japánok motorfejlesztést irányító szakembere nemrég árnyalta a helyzetet.

A Red Bull ezúttal is a címvédő Max Verstappennel, valamint Sergio Pérezzel vág neki a szezonnak.

A holland pilóta tavaly hihetetlen küzdelemben győzte le Lewis Hamilton a világbajnoki csatában, csapattársa pedig 4. lett az összetettben, de az idényzárón fontos szerepet játszott a 24 éves versenyző végső győzelmében.

Tavaly még csak az idei gumikat tesztelhették Forrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images/Zak Mauger

A Red Bull bejelentésével már csak a Williamsről és a Haasról nem lehet tudni, hogy mikor rántják le a leplet új versenygépükről. Az első előszezoni tesztelést február 13-tól 25-ig rendezik Barcelonában, de, mint kiderült, nem feltétlenül kell addig bemutatni a kocsit, hiszen az Alfa Romeo csak két nappal később hozza nyilvánosságra a festését.

Frissítés: a Red Bull különleges bemutatóra készül

A Red Bull időközben részleteket is elárult az RB18-as leleplezéséről. Az esemény magyar idő szerint 17 órakor kezdődik, és ezen a linken lehet majd megtekinteni. Pontosabban többek között ezen a linken, mivel a bemutató különlegessége az lesz, hogy ötezer szurkoló egyedi élményben részesülhet. Ők ugyanis lehetőséget kapnak arra, hogy közösségi médiás felületeiken szintén közvetíthessék a ceremóniát.

Az eddig bejelentett autóbemutató-időpontok

CsapatIdőpont
Red BullFebruár 9.
Aston MartinFebruár 10.
McLarenFebruár 11.
Alpha TauriFebruár 14.
FerrariFebruár 17.
MercedesFebruár 18.
AlpineFebruár 21.
Alfa RomeoFebruár 27.