Bottasnak van egy kis gondja a Mercedestől kapott ajándékával

Forma-1, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Orosz Nagydíj
Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas (front) and Ferrari's German driver Sebastian Vettel compete in the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit in Sochi on April 30, 2017. / AFP PHOTO / Alexander NEMENOV
Vágólapra másolva!
A Mercedestől tavaly távozó Valtteri Bottasnak tetszett az ajándék, amit volt csapatától kapott, de egy podcastban elárulta, van egy kis probléma vele. A finn pilóta arról is beszélt, mitől esett el amiatt, hogy Lewis Hamilton tavaly nem nyerte meg a világbajnoki címet.

Igazán szépen búcsúztatta a Mercedes a tavalyi év végén a csapattól öt szezon és öt közös konstruktőri világbajnoki cím után távozó Valtteri Bottast, akinek egy igazán különleges ajándékot is adtak, mégpedig a 2017-es Orosz Nagydíjon használt autóját. A W08-as egy példányáról az Alfa Romeóhoz szerződő finn elmondta, nagyon szép gesztus volt a csapattól, de van vele egy kis gond.

Bottas a 2017-es Orosz Nagydíjon Forrás: AFP/Alexander Nemenov

„Kis meglepetés és szép ajándék volt, viszont nem tudom hová tenni – viccelődött Bottas a supla.fi oldalon megjelenő podcastban, majd elmondta, hogy a Mercedes központjában tartott búcsúztatóra ő sem számított. – Magam is ledöbbentem, amikor megláttam, milyen búcsút szerveztek nekem. Egy parádés tűzijátékkal és zenével. Rájöttem, hogy értékelik, amit a csapatért tettem."

Az öt év során 10 győzelmet és 20 pole pozíciót elérő pilóta elárulta azt is, hogy nemcsak amiatt fájt neki, hogy Lewis Hamilton tavaly nem lett világbajnok, mert szívesen látta volna, hogy csapattársa megdönti Michael Schumacher rekordját, hanem amiatt is, mert így

ő is elesett egy jelentős összegű bonusztól, amit Hamilton vb-címe esetén kapott volna.

„Bizonyos bónuszok bizonyos eredményekhez kötődnek, de szerencsére nem vásároltam semmit előre a bónusz értékében. Néha nyer az ember, néha nem" – mondta.

Bottas búcsúztatója

A bónusz elmaradása pedig már csak azért sem érinti érzékenyen, mert már rég túl van azon, hogy a pénz miatt versenyezzen. „Nem igazán nézem, hogy mennyi pénzem van. Egyszer eljött a pont, amikortól nem kellett többé a bankszámlámat figyelnem. Természetesen a pénz része a Forma-1-nek, de észben tartom, hogy honnan jöttem, és emiatt elég jól is teljesítettem."