Felesége szerint csoda, ahogy Newey felgyógyult

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Christian Horner, Adrian Newey, Jonathan Wheatley, Red Bull
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 09: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner, Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Manager Jonathan Wheatley talk at the Red Bull Racing team photoduring previews ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 09, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Adrian Newey nyári, kis híján tragikus kerékpáros balesetéről hitvese emlékezett meg a közösségi médiában. Szerinte csoda, hogy férje milyen gyorsan felépült a koponyasérülésből.

Adrian Newey számos világbajnok autót tervezett már, Max Verstappen idei sikerében is kulcsszerep jutott neki a Red Bullnál. A szakember ma, karácsony másnapján töltötte be 63. életévét, de nem sokon múlt, hogy ez ne történhessen meg: a Forma-1 augusztusi szünete idején súlyos kerékpáros balesetet szenvedett, megsérült a koponyája.

Emiatt több versenyre nem utazott el a csapattal, lehet, hogy ez kicsit ártott is az autó teljesítményének, hiszen a Török Nagydíjon például az ő tanácsaival sikerült rendezni a beállításokat a küszködős pénteki edzésnap után.

Középen, baseball-sapkában ül Adrian Newey a Red Bull csapatfotóján Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Bryn Lennon

Newey felesége, Amanda az Instagramon beszélt a nehéz időszakról férje születésnapján. „Nyilvánosan magasztalom őt. Augusztusban közel voltam ahhoz, hogy elveszítsem életem szerelmét egy biciklis balesetben. Több helyen megsérült a koponyája, de tíz nappal a műtétje után már a virtuális bokszfalon ült a Holland Nagydíjon."

„Az idei születésnapja így felettébb különleges. Boldog születésnapot, Adrian!"

A jelek szerint a mérnökzseni maradandó károsodás nélkül felépült és ősszel már teljes értékű munkát végzett a Red Bullnál.