Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko és Bernie Ecclestone is kételkedik abban, hogy George Russell jó igazolás lesz a Mercedesnél. Marko viszont reméli, hogy a brit tehetség megizzasztja Lewis Hamiltont.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko és Bernie Ecclestone is kételkedik abban, hogy George Russell jó igazolás lesz a Mercedesnél. Marko viszont reméli, hogy a brit tehetség megizzasztja Lewis Hamiltont.

Pilótát cserél a konstruktőri világbajnokságot megnyerő Mercedes a 2022-es szezonra, a távozó Valtteri Bottas helyére George Russell érkezik a Williamstől. A tehetséget „Mr. Szombatként” is emlegetik a brit sajtóban, hiszen az időmérőkön és a sprintfutamokon alig győzte le a mindenkori csapattársa, a nagydíjakon viszont nem ennyire egyértelmű a helyzet.

Russell jövőre már főállású versenyző lesz a Mercedesnél Forrás: Daimler AG/Steve Etherington for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Russell három szezont töltött a Williamsnél, a Mercedes tesztpilótája is volt, mielőtt előléptették és a tavalyi Szahíri Nagydíjon rögtön fejfájást okozott Bottasnak a tempójával. Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója azonban a La Gazzetta dello Sport hasábjain kijelentette, egyelőre nincs meggyőződve arról, hogy a Russell jó igazolás lesz a Mercedesnél.

– mondta. – Az időmérőkön gyors volt az előző szezon során, de Nicholas Latifit alig tudta felülmúlni a versenyeken. Meglátjuk, hogy mennyire lesz gyors a futamokon. Ha fel tud nőni Hamilton tempójához, az előnyös lehet a számunkra” – idézte az olasz sportlap az osztrák veteránt, aki már most abban reménykedik, hogy Russell majd pontokat rabol a hétszeres világbajnoktól.

Bottas általában nem okozott problémát Hamiltonnak, ráadásul a Mercedes egyértelműen hátvédet csinált belőle az idei szezon során, mindössze két nagydíjon fordult elő, hogy a finn pilóta pontokat vett el a csapattársától, abból Hamilton egyszer rajtbüntetést kapott. A fiatal Russell várhatóan nagyobb lendülettel érkezik, erre számít Bernie Ecclestone is.

akivel kapcsolatban egyébként nekem nem olyan erős a meggyőződésem, mint sok szakembernek – jelentette ki a svájci Blicknek. – Ne felejtsük el Verstappent se, benne Hamilton végre méltó ellenfélre talált, annyi év után” – utalt arra, hogy Hamiltonnak a 2014 óta csak Nico Rosberg volt igazi ellenfele, szintén Mercedesszel.

Russell a szezonzáró után már a Mercedesnél tesztelt Forrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images

Russellt a szakértők a generációja egyik legtehetségesebb tagjának tartják, ő az első pilóta, aki állandó versenyzői szerződést kap a Mercedes juniorprogramjának tagjaként, és mindössze az ötödik pilóta, aki a csillagos márka 2010-es gyári szintű visszatérése óta lehetőséget kap, hogy a Mercedesnél versenyezzen.