Vágólapra másolva!
Két tartalékpilótával készül a Ferrari a 2022-es szezonra, Mick Schumachert és Antonio Giovinazzit is bevethetik abban az esetben, ha Charles Leclerc vagy Carlos Sainz nem tud versenyezni.

Az Alfa Romeótól idén elküldött Antonio Giovinazzi mellett a Haas versenyzője, Mick Schumacher is a Ferrari tartalékpilótája lett, így Charles Leclerc vagy Carlos Sainz kiesése esetén jövőre akár a Scuderia színeiben is rajthoz állhatnak. Amennyiben Schumachert hívják be, a Haasnál a korábbi beugró, Pietro Fittipaldi helyettesíti majd.

Schumacher idén is tesztelt a Ferrarinál Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Giovinazzira a Ferrari a szimulátorban számít, emellett a Dragon Racing színeiben versenyezni is fog a Formula E-ben, ezért a 23 hétvégére tervezett szezon során Schumacher 11 alkalommal a Ferrari rendelkezésére is áll majd. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke úgy vélte, a német pilóta tempója és következetessége is javult az idei szezon során.

– nyilatkozta Binotto a The-Race.com-nak. – A 2022-es autók nagyon eltérőek lesznek a jelenlegiektől a vezethetőség terén, ezért fontos, hogy legyen egy tartalékpilótánk, aki ismeri ezeket az autókat. Antonióra is számíthatunk, mert jó pilóta, és teljes szimulátorprogramot kap azért, hogy megismerje a 2022-es vezetési stílust.”

Binotto elmondta, Schumacherrel továbbra is foglalkoznak, a Ferrari mérnökei segítik a fejlődését, és ez 2022-ben is így marad. A német pilóta használhatja a maranellói szimulátort, még mindig akadémistaként tekintenek rá, és minden növendékkel az a céljuk, hogy ha bizonyítanak, akkor a Ferrari pilótái lehessenek.

Noha az F1-ben nem ért el különösebb eredményt, Giovinazziról sem mondtak le,

Binotto nem zárta ki azt sem, hogy az olasz versenyző egyéves kihagyás után esetleg visszatérjen az F1 mezőnyébe. Úgy vélte, 2023-ra több lehetőség is nyílhat, így a szimulátorozás révén Giovinazzit is lendületben tartják.

Giovinazzi jövőre tartalékpilóta lesz Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

„Azt hiszem, 11 ülés felszabadul 2023-ra, bár nem állítom, hogy mindegyik elérhető lesz – utalt arra, hogy lesznek majd pilóták, akikkel szerződést hosszabbítanak, és hozzátette, Sainz is azok közé tartozik, akiknek lejár a szerződésük. – Versenyzőként néhány [ülés] lehetséges a számára, ezért fontos, hogy továbbra is az F1-es programunk része marad, dolgozik a szimulátorban és képben marad a 2022-es autókkal.”