Vágólapra másolva!
Eltérően értékelte az Abu-dzabi Nagydíj időmérő edzését a két Ferrari-pilóta, akik közül Carlos Sainz volt csak elégedett.

A Ferrarik az ötödik, illetve a hetedik rajthelyet szerezték meg az idei utolsó futamra, de csak a harmadik sorból induló Carlos Sainz volt elégedett a teljesítményével, míg a csapattársától valamivel több mint 1 tizedmásodpercet kapó Charles Leclerc szerint több is volt benne.

Sainznak sikerült összekapnia magát a rossz pénteki nap után Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Meglehetősen elégedett vagyok a mai teljesítményemmel. A tegnapi nap hosszú idő óta az egyik legnehezebb péntek volt, amiből sikerült jól visszajönnünk. Keményen dolgoztunk, hogy versenyképes autót rajunk össze, úgyhogy jár a köszönet az egész csapatnak.

– olvashatók az ötödik helyről induló Sainz szavai a Scuderia közleményében.

A spanyol pilóta elárulta, hogy a jó gumikezelés hozta meg neki ezt a helyezést, és azt nézve, hogy csak 6 századdal kapott ki az utóbbi futamokon lassabb McLarenben ülő Lando Norristól, még előrébb is végezhetett volna.

Az eredményeket megnézve még ennél is jobb lehetett volna, mivel Lando csak néhány századdal végzett előttem. Holnap a versenyen nem lesz könnyű előzni, de megpróbáljuk a legjobbunkat, hogy megnehezítsük a dolgát és javítsunk néhány helyet. Jól akarom befejezni az első idényemet a Scuderia Ferrarival!"

Leclerc bosszús volt Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Csapattársával ellentétben Charles Leclerc kissé csalódott volt, amiért csak hetedik lett. „Megvolt bennünk a potenciál, hogy jobban teljesítsünk ma. Az első és a második szektor nagyon jól összeállt, de valószínűleg egy kicsit túlságosan nyomtam, így nem maradt tapadásom, mire az utolsó szektorba értem – fedte fel Leclerc, hogy ő nem tudta azt megtenni, amit a csapattársa. – Sajnálatos, de ilyen az élet. Holnap nehéz lesz visszavágnunk, de mindent meg fogunk tenni.

Laurent Mekies, a Ferrari versenyigazgatója szerint mindkét pilótájuk jól teljesített. „Jó időmérő volt, különösen a teljesítményszintünket nézve. A szezon eleje óta látszik, hogy a két élcsapat mögött nagyon szoros a helyzet, és nagyon kevés is elég, hogy akár egy 10-12 autóból álló csoport elején vagy végén találja magát az ember. Carlos és Charles mindent beleadott, és az időmérő végéig harcban voltunk a második rajtsorért.

„Két teljesen új pálya után egy olyanon versenyzünk, amelyet jelentősen módosítottak, aminek köszönhetően sokkal jobb lett a ritmusa, a csapat pedig ismét megmutatta, hogy bármilyen újdonsághoz képes gyorsan alkalmazkodni. Ma árral szemben úsztunk a megközelítésünkkel az időmérőre, ami segíteni fog abban, hogy kiaknázzuk a bennünk rejlő potenciált" – tekintett előre a futamra Mekies.