Falba csapódó Verstappennel kívánt boldog karácsonyt a Sky

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 09: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 09, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull levetette a képernyőről a Sky reklámját, amelyben boldog karácsonyt kívánnak Max Verstappen silverstone-i balesetének képeivel. A Red Bull szerint médiahadjárat zajlik a versenyzőjük ellen.

Néhány óra alatt eltávolították a képernyőről azt a rövid reklámot, amelyben a Sky tévécsatorna boldog karácsonyt kívánt a nézőinek a Brit Nagydíjon rögzített felvételek segítségével, amelyen azt lehetett látni, ahogy Max Verstappen az irányíthatatlan autójával a védősáv felé száguld. A baleset következménye 51 g-s erejű becsapódás lett, Verstappent kivizsgálásra kórházba szállították.

A Red Bull szerint hadjárat zajlik Verstappen ellen Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A Red Bull a RacingNews365.com és a Telegraaf kérdésére megerősítette, hogy levetették a képernyőről az ominózus reklámot: „Elég rossz ízlésre vall, hogy boldog karácsonyt kívánnak egy olyan, 51 g-s balesettel, amely után a versenyzőt helikopterrel kórházba szállították” – mondta a csapat egyik szóvivője.

Verstappenhez a brit Autosport magazin is nyílt levelet intézett a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt „arról, hogy miként kellene hozzáállnia” a versenyhez,

a cikk szerzője egyebek mellett azzal vádolja a holland pilótát, hogy mindig ő az „agresszor”, és „az ellenfelekkel szemben, valamint a sportfelügyelőknél folyamatosan feszegeti a határokat, hogy mit lehet még megúszni.” A cikk láttán Olav Mol, a holland Ziggo Sport veterán kommentátora azt írta a Twitteren, hogy szégyelljék magukat.

A holland versenyző elleni médiahadjáratról a Red Bullt irányító Christian Hornerhez közel álló Bernie Ecclestone is beszélt a héten, majd Verstappennek külön sajtóbeszélgetést szerveztek Abu-Dzabiban, amelyen elmondta, szerinte a sportfelügyelők pikkelnek rá, és az ellenfeleknél mostohábban bánnak vele. Horner pénteken a Sky Sports műsorában kijelentette,

szerinte Verstappennek a Mercedes által működtetett médiagépezet ellen is helyt kell állnia.

Később odáig ment, hogy szerinte az autógyártónak kínos lenne, ha az energiaitalos csapat legyőzné őket a Forma-1-ben.

Az ominózus reklám

„Lewis hétszeres világbajnok, ő minden idők legsikeresebb versenyzője. A sportágon belül nyilvánvalóan van szava, nagy súlya van annak, amit mond. Úgy gondolom, minden rendelkezésére álló eszközt bevetett, hogy Maxot nyomás alá helyezze. Az ember nem lesz hétszeres világbajnok anélkül, hogy olyan küzdő legyen, amilyen ő is.”

„Csak egy fiatal srác, aki megvalósítja az álmát, és teszi a dolgát. Nem csak Lewis, hanem a Mercedes-Benz hatalmas gépezete ellen is kiáll. Minden tiszteletet megérdemel, mert ez nem emésztette fel őt. Bahrein és Szaúd-Arábia között csak tette a dolgát, és nem változtatott a versenyzéshez való hozzáállásán.”

Horner úgy vélte, hogy a Red Bull globális lobbiereje jelentéktelen a Mercedeshez képest, és emlékeztetett, hogy Hamilton még a McLaren pilótájaként 2011-ben azt mondta, a Red Bull csak egy italgyártó, ami versenyezni kezdett. A brit szakember ismét „gépezetnek” nevezte a Mercedest az F1-ben, aminek „nyilvánvalóan rendelkezik a mögöttük álló anyavállalat súlyával és hatalmával.”

Minden szinten versenyeznek a csapatok Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Nem hiszem, hogy nagy autógyártóként jól viselnék, ha egy energiaitalos csapat legyőzné őket. Ez sohasem fest jól. Ezt tudjuk is, világosan a tudtunkra adták. Mi versengők csapata vagyunk. Küzdünk és van egy szenzációs pilótánk, aki a szívét is kiautózta az idén. Feszült a küzdelem a pályán és azon kívül is, és azt hiszem, az elmúlt hét során elég egyértelmű narratíva az, hogy Maxot őrültnek titulálták.”