Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton és Max Verstappen is reagált a Szaúd-arábiai Nagydíj után arra, hogy előbbi őrültnek nevezte utóbbit a verseny közben. A holland pilóta érdekesnek találta, hogy most büntetést kapott azért, amiért Brazíliában nem, miközben nem igazán akart a sportfelügyelőkkel foglalkozni, mert szerinte nem érdemlik meg, hogy róluk beszéljen.

Lewis Hamilton és Max Verstappen idei eddigi legkeményebb összecsapását hozta a Szaúd-arábiai Nagydíj, amelyen a világbajnoki címért hajtó kettős többször megelőzte egymást és egyszer össze is ütközött. Végül Hamilton nyert, miközben Verstappent kétszer is megbüntették (másodszor a futam után), riválisa pedig egyszer „kiba...tt őrültnek" nevezte őt. A verseny után természetesen erről is megkérdezték őket.

Az eset, amiért Verstappen az 5 másodperces büntetést kapta

Hamilton akkor mondta ezt a rádióban Verstappenről, amikor a Red Bull pilótája a 37. körben az első kanyar bukóterén átvágva vette vissza tőle a néhány méterrel korábban elveszített első helyet.

Verstappentől az FIA sajtótájékoztatóján megkérdezték, hogy miként reagál riválisa szavaira, mire ő azt felelte, hogy leginkább sehogy.

„Miként mondtam, érzelmileg felfokozott szituáció volt, úgyhogy ez van" – zárta rövidre a témát a holland.

Később a sajtótájékoztatóra késve érkező, annak első részéről hiányzó Hamiltont is szembesítették a verseny közbeni szavaival.

Igazán próbáltam összeszedni magam, üldözni őt és tovább harcolni" – összegezte a szituációt.

Verstappen nem pezsgőzött a dobogón a Mercedes pilótáival, helyette a díjátadás után azonnal lesétált a pódiumról Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Verstappent később 5 másodperces büntetéssel sújtották az esetért, amivel nem értett egyet, a verseny után viszont már nem akart ezzel foglalkozni, mondván a felügyelők „nem érdemlik meg", hogy róluk beszéljen és a szavaiból szalagcímeket lehessen gyártani. Ehhez több kérdésen át tartotta magát, és bárki felemlegette neki a büntetést, folyamatosan azt a választ kapta, hogy szerinte kár ezzel foglalkozni és tovább kell lépni.

Viszont amikor Scott Mitchell, a The-Race.com újságírója neki és Hamiltonnak szegezte a kérdést, hogy változtattak-e a versenyzéshez való hozzáállásukon, hiszen míg korábban azt hangoztatták, hogy keményen, de igazságosan akarnak egymással küzdeni, most nem pont ez volt a helyzet, Verstappen Hamilton válaszára reagálva már bővebben kifejtette, hogy mit gondol.

„Nem hiszem, hogy változtattam volna azon, ahogyan versenyzem – kezdte előbb a hétszeres világbajnok. – Az idén több esetet is láthattunk, amelyeknél, még Brazíliában is, a fehér vonalak között kellett versenyezzünk, a szabályok pedig nem voltak világosak a felügyelők részéről, hogy az ilyesmi megengedett, úgyhogy ez folytatódott. Tudomásom szerint nem előzhetek meg valakit, majd mehetek le a pályáról, hogy megtartsam a pozíciót.

– utalt a mellette ülő hollandra.

A sajtótájékoztatón is tapintható volt a feszültség Forrás: Getty Images/Motorsport Images/Sam Bloxham

„Nos, érdekesnek találom, hogy én vagyok az, aki büntetést kap, amikor mindketten a fehér vonalon kívülre kerültünk. Brazíliában még rendben volt, most viszont már hirtelen megbüntetnek – reagált a Red Bull pilótája. – Egyértelműen látszik, hogy egyikünk sem vette be a kanyart, de nem baj. Nem igazán foglalkozom ezzel, tovább kell lépnünk. Ugyanannyi pontunk van, ami természetesen igazán izgalmas az egész bajnokság és a Forma-1 szempontjából, de ahogy a levezető körömön is mondtam,

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a felügyelők ténykedésével kapcsolatban még elmondta, hogy természetesen nem érezték indokoltnak az 5 másodperces büntetést, és „nagyjából minden döntés ellenünk irányult, akárcsak Katarban néhány héttel ezelőtt."

A Red Bull csapatfőnöke ezután még hozzátette, hogy Lewis Hamiltont a Szaúd-arábiai Nagydíj szombatján sem a dupla sárga zászló figyelmen kívül hagyása, sem Nyikita Mazepin feltartása miatt nem büntették, ami szerinte azt mutatja, hogy a felügyelők „finoman szólva is változó" ítéleteket hoznak.