Vágólapra másolva!
Esteban Ocon nagyon szomorú volt a Szaúd-arábiai Nagydíj után, amiért az utolsó métereken bukta el élete harmadik F1-es dobogóját. Az őt kérdező riportert meg is kérte, hogy ne feszegesse a témát, mert sírni fog.

Az élő közvetítésben ugyan a rendező lemaradt róla, de utólag azért megnézhettük, hogy Esteban Ocon milyen szívszorító módon bukta el a harmadik helyet a Szaúd-arábiai Nagydíjon. Az Alpine versenyzője konkrétan az utolsó métereken maradt alul az őt nyitott hátsó szárnnyal támadó Valtteri Bottasszal szemben, amit a kormányt csapkodva és szitkozódva fogadott. Mire a médiazónába ért, már megnyugodott, de azért még mindig sírni tudott volna az elszalasztott dobogó miatt.

Ocon és Bottas fedélzeti kamerájából az utolsó métereken történt előzés

„Ne kényszeríts, mert sírni fogok, ne kényszeríts, mert sírni fogok, Natalie – mondta Ocon Natalie Pinkhamnek, a Sky Sports riporterének, aki nagyon együttérzően fogadta őt. – Mindent beleadtunk ma, amit csak tudtunk. Csak jó döntéseket hoztunk, az autót hihetetlenül jó volt vezetni.

Nehéz lenyelni, a versenyző bennem frusztrált és nagyon szomorú. Ugyanakkor, ha a nap elején azt mondták volna, hogy negyedikek leszünk, boldogan elfogadom."

Ocon egyébként a levezető körben magát hibáztatta és elnézést kért a csapattól, amiért az utolsó kanyarból kigyorsítva megcsúszott, mérnöke azonban közölte vele, hogy nincs miért szabadkoznia, nagyon szép munkát végzett és mindent megtett, illetve a negyedik helynek is örülhetnek, mert két hellyel Pierre Gasly előtt végeztek, így 29 pont az előnyük az Alpha Taurival szemben a konstruktőri pontversenyben.

Hungaroringi győzelme után ez lehetett volna Ocon második dobogója a Forma-1-ben Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

Az interjú második felében egyébként már Ocon is inkább előre tekintett, és Fernando Alonsót idézve arról beszélt, hogy jó úton járnak. „Ahogy Fernando mondaná, ez a terv része. Sorban pipáljuk ki a rubrikákat, kihozzuk a legtöbbet az autóból. Ma kiemelkedő erőfeszítést tettünk csapatként, ezzel elégedett vagyok. Amint elég gyors autónk lesz, veszélyesek leszünk, de erre még nem állunk készen, viszont ezért dolgozunk" – zárta mondandóját.