Vágólapra másolva!
Max Verstappen nem finomkodott a Szaúd-arábiai Nagydíj leintése után, és már az autóban közölte, „hihetetlen”, ami a futamon történt, és emiatt ő már nem tud Forma-1-ként tekinteni a sportágra.

Rendkívül izgalmas és ellentmondásos versenyen van túl a Forma-1 és a két világbajnoki aspiráns Szaúd-Arábiában. Egy olyan futamon, amelyről még sokáig fognak beszélni, és alighanem mindenkinek eltérő lesz róla a véleménye.

A harmadik helyről rajtoló, a futam nagy részében vezető és Lewis Hamiltonnal többször is kerék a kerék elleni csatát vívó, egyszer pedig összeütköző Max Verstappen már a levezető körben elmondta a sajátját.

Verstappennek markáns véleménye volt a történtekről Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A végül a második helyen végző holland pilóta lett a rajongók szavazatai alapján a nap versenyzője, így az ilyenkor szokásos módon rögtön a célba érés után villáminterjút adott a csapatrádión keresztül az F1 riporterének, és egyáltalán nem fogta vissza magát.

„Szerencsére a szurkolók tisztában vannak vele, hogy mi a versenyzés, mert ami ma itt történt, az hihetetlen. Én csak próbáltam versenyezni.

Mindent beleadtam ma, egyértelműen nem voltam elég gyors, de azért örülök a második helynek."

Verstappen egyértelműen arra gondolt, hogy 5 másodperces büntetést kapott, amiért előnyt szerzett a pályán kívül.

Verstappen és Hamilton sem érti, hogy mi történt

Verstappen az autóból kiszállva nem tűnt idegesnek, de azért David Coulthardnak ismét elmondta, hogy nem ért egyet a büntetésével.

Legalább a pályán próbáltam beleadni mindent. Nem vagyok benne biztos, hogy a gumik kibírták volna a végéig. Az utolsó etap elején még jók voltak, de a vége felé már hiányzott róluk a gumiréteg. Akárhogy is, így is második lettem."

Az ütközés pillanata

Természetesen Verstappen nem kerülhette el az ütközésre vonatkozó kérdést sem.

– összegezte a történteket.

Hamilton természetesen ugyanezt mondta, csak a saját szemszögéből nézve. „Nem igazán értettem, hogy miért fékezett hirtelen elég keményen. Nekimentem, aztán továbbment, én pedig nem értettem, hogy mi történik, aztán pedig kaptam az üzenetet, hogy el fog engedni. Kissé zavaros volt."

A hétszeres világbajnok nem felelt egyértelmű igennel arra a felvetésre, hogy eddigi 103 győzelme közül ez volt-e a legnehezebb,

de azt elmondta, hogy végig próbált tisztán versenyezni.

„Nem tudom, régóta versenyzem már, de ez egyértelműen elképesztően kemény volt.

Ez nehéz volt, de csapatként kitartottunk, miközben mindenfélével támadtak minket, különösen a szezon második felében. Nagyon büszke vagyok mindenkire és hálás a közönségnek."

Hamilton próbálta elkerülni, hogy összeérjen Verstappennel Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az utolsó futamra előretekintve a címvédő elmondta: „Jó a nyers tempójuk, nagyon nehéz volt őket megelőzni itt, de elképesztő munkát végeztünk azzal, amink van. Valtteri is remek munkát végzett ma és pontokat szerzett a csapatnak. Ez a gyárban dolgozó fiúké és lányoké."

A 67. dobogós helyezését az utolsó métereken bezsebelő Valtteri Bottas vigyorogva nyilatkozott Coulthardnak. „Nem volt könnyű nap, számos akadály került az utunkba a piros zászlókkal és a többivel, ami egy kissé nehézzé tette. Hiba volt az első piros zászló után a keményeken maradni, mert néhány közepesre váltó pilóta elkapott, de utána mi is feltettük a közepeseket, ami rendben volt. Nyomtam végig, nem volt könnyű előzni, de az utolsó egyenesben végül meglett a harmadik hely" – összegzett a finn.