Hamilton őrült taktikát gyanított Verstappen féktesztje mögött

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Max Verstappen, Red Bull, ütközés
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 05: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 collide during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 05, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamiltonnak megfordult a fejében, hogy Max Verstappen valami őrültségre készül és azért fékteszteli őt a futam közben. A Szaúd-arábiai Nagydíjat megnyerő hétszeres világbajnok szerint ellenfele átlépte a határt.

Nagyon világos álláspontja van Lewis Hamiltonnak arról, hogy mi történt az ő és Max Verstappen között a Szaúd-arábiai Nagydíjon bekövetkezett ütközés során. A holland pilótának hátulról nekihajtó hétszeres világbajnok a Sky Sportsnak nyilatkozva elmondta, végig próbált nyugodt maradni, ami eléggé nehezére esett, és az eddigi 28 éves pályafutása során már sokféle versenyzővel csatázott, Verstappent pedig azok közé sorolja, akik mintha nem tartanák magukra nézve érvényesnek a szabályokat.

Hamilton úgy érezte, Verstappen ma átlépte a határt Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

„Ma próbáltam a pályán nyújtott teljesítményemmel beszélni, a fehér vonalak között tartani az autót és helyesen cselekedni – utalt arra, hogy a Verstappennel való csatározás közben ő volt az, aki engedett. – Annyi minden történt velünk, kiálltunk a bokszba, amin rajta vesztettünk, aztán a kerékvetőn előzött meg. Olyan sok különböző őrült csavart labda repült felénk."

Az ütközésről Hamilton elmondta, hogy Verstappen

Nagy volt a zűravar. Utána azt hittem, elveszítettem az első szárnyam."

Az olasz Sky riportere felvetette neki, hogy miért nem kerülte ki egyszerűen a lassító Red Bullt,

mire ő kifejtette, hogy valamilyen „őrült taktikát" gyanított Verstappen tette mögött, mert szerinte a holland pilóta azt sem bánta volna, ha mindketten kiesnek.

„Nem igazán értettem, hogy mi történik. Nagyon zavaros volt. Elkezdett visszavenni, majd oldalra mozdult egy kicsit. Arra gondoltam, hogy »valamilyen őrült taktikával próbálkozik?« Nagyon keményen fékezett, majdnem mindkettőnket kiütöttem. Neki nem számít, hogy mindketten célba érünk-e, számomra viszont mindkettőnknek célba kell érnie. Érdekes lesz látni, hogy mi történik."

Hamilton azt hitte, Verstappen csak szórakozik vele

A Sky Sports riporterének kérdésére válaszolva Hamilton úgy vélte, Verstappen „egyértelműen túllépte a határt." „Sokszor elkerültem már az ütközést a fickóval, és nem zavar, hogy ezt mindig én teszem meg" – utalt a korábbi incidenseikre.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is elmondta a véleményét. Szerinte a futam látványos volt, de jó nem, és szerinte Verstappen előbb lassított, majd gyorsított, végül ismét lassított az ütközés előtt, miközben Hamilton nem tudta, hogy el akarja őt engedni, arra pedig nem is gondolt, hogy Verstappen a DRS mérési pontját jelző vonal előtt akarná ezt megtenni, hogy aztán a célegyenesben nyithassa a hátsó szárnyát.

Hamilton szerint megint ő vigyázott jobban Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Az osztrák üzletember a legtöbb kérdésben nagyon diplomatikusan fogalmazott és Michael Masi versenyigazgatóra sem húzta rá a vizes lepedőt az őket hátrányosan érintő első piros zászlós megszakítás miatt, mondván először vissza akarja nézni a teljes versenyt, mert annyi minden történt rajta, hogy neki is összefolynak az események. Verstappenről azért elmondta, hogy „nagyon kemény volt" és „talán túlment a határon", ők pedig csak tiszta küzdelmet akarnak, és a végén nyerjen a jobbik. „Ha az Max, akkor is megbékélek vele, csak igazságos küzdelem legyen" – mondta.