Räikkönenhez hasonlította Verstappent az FIA elnöke

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen celebrates after obtaining the second place in the sprint qualifying at the Autodromo Jose Carlos Pace, or Interlagos racetrack, in Sao Paulo, on November 13, 2021, ahead of Brazil's Formula One Sao Paulo Grand Prix. - Brazil will hold its F1 Sao Paulo Grand Prix on November 14. (Photo by LARS BARON / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FIA elnökeként az utolsó ciklusát záró Jean Todt elmondta, hasonlóságokat lát Kimi Räikkönen és Max Verstappen hozzáállása között, Lewis Hamiltont pedig úgy is tiszteli, hogy nem ért vele egyet.

Az autósportban eltöltött pályafutása végéhez közeledik Jean Todt, aki nemsokára leköszön az FIA elnöki posztjáról. Az F1-ben korábban Michael Schumacherrel és Kimi Räikkönennel is világbajnoki címet nyert a Ferrari csapatfőnökeként, és úgy látja, Max Verstappen kifejezetten emlékeztet a közönségkedvenc finn pilótára.

Räikkönenhez hasonlóan Verstappen sem szeret belefolyni olyan dolgokba, amelyek közvetlenül nem érintik őt Forrás: AFP/Lars Baron

„Max egy kissé olyan, mint Kimi – idézte a francia sportdiplomatát a Racefans. – Nagyon lényegre törő, igencsak tehetséges, kevés dolog iránt érdeklődnek, de azokra összpontosítanak. Közömbösek” – összegezte, hogy milyen téren hasonlít a szezon végén visszavonuló Räikkönen és a holland tehetség, aki az első világbajnoki címéért küzd.

Todt elmondta a véleményét a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonról is,

aki regnálása alatt az F1 történetének legsikeresebb versenyzője lett, és közéleti állásfoglalásai révén is felhívta magára a figyelmet. A francia szakember elmondta, tiszteli a brit pilótát, akkor is, ha nem mindenben ért vele egyet. „Kedvelem Lewist. Persze, felnézek a kitartására, bár nyilván igaz, hogy könnyebb úgy boldogulni, ha valaki hosszú ideig a legjobb csapat legjobb autóját vezeti.”

„Viszont, ő szenvedélyes. Szerintem nagyon jó dolog, hogy elkötelezett, még akkor is, ha ez nem azt jelenti, hogy mindig egyetértek azzal, ahogy elköteleződik, de megvan a maga hite, ezt ki is fejezi, és ez tetszik nekem, tiszteletben tartom. Néha úgy érzem, hogy másként is csinálhatná, de tisztelem, hogy úgy érzi, ő is részt akar venni olyan ügyekben, ahol szerinte ez számít.”

Az FIA elnökét nem lepte meg, hogy idén a megszokottnál szorosabb és izgalmasabb a versenyzés,

ezt a stabil szabályoknak tulajdonítja, ilyenkor kisebb tér jut a forradalmi megoldásoknak. Megjegyezte, hogy a jelenlegi helyzet annak is köszönhető, hogy minden csapatban találni kimagaslóan tehetséges pilótákat.

Idén rendkívül szoros és izgalmas a versenyzés Forrás: Pirelli

„Ez nem azt jelenti, hogy a másik nem jó, nyilvánvaló, hogy már ahhoz jó versenyzőnek kell lenni, hogy valaki bejusson a Forma-1-be, főleg azért, mert meg kell szerezni a szuperlicencet meg minden egyebet. Viszont, azt is tudjuk, hogy korlátozott azon versenyzők száma, akik extra tehetséggel vannak megáldva, és ha ehhez [jó] autó is társul, az történik, amit láthatunk is.”