A McLaren szerint az F1-es élcsapatok túlzásba vitték a sárdobálást

Forma-1, Katari Nagydíj, Toto Wolff, Christian Horner, Mercedes, Red Bull
DOHA, QATAR - NOVEMBER 19: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk in the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Grand Prix of Qatar at Losail International Circuit on November 19, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A McLaren F1-es csapatfőnöke, Andreas Seidl szerint jót tesz a felhajtásnak, hogy a Red Bull és a Mercedes vezetői nyilatkozatháborút is vívnak, de nem hiszi, hogy ők is részt vennének ebben.

Folyamatossá vált az F1-es élcsapatok képviselői között a sárdobálás, a Red Bull és a Mercedes vezetői is rendszeresen bírálják egymást a médiában, így a két istálló küzdelme a pályákon és a sportfelügyelők meghallgatásain túl a nyilvánosságra is kiterjed. Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke megérti, hogy nagy a tét, de úgy érzi, az érintettek túl messzire mennek.

Wolff és Horner a nyilvánosságot is használja Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Istitene

„Ez bizonyos fokig nyilvánvalóan nagyszerű a rajongók számára és jót tesz a műsornak is, végtére is szórakoztatónak is kell lennie, de mindenképpen azt gondolom, hogy az elmúlt hetek során néhány megjegyzésről nem tudnám elképzelni, hogy ilyen helyzetben tőlünk származzanak. Mindegy, hogy valaki a győzelmekért küzd-e vagy az utolsó helyezett, de

Seidl nem mondta ki, de lehetséges, hogy Christian Horner nyilatkozatát érezte túlzónak, amikor „zsiványnak” nevezte az egyik katari sportbírót, a német szakember külön kiemelte, hogy „fontos tisztelni az önkénteseket, akik segítenek nekünk, és végül is lehetővé teszik a versenyhétvégék megtartását.” Horner később bocsánatot kért a kijelentése miatt.

A szókimondó stílusáról híres néhai háromszoros világbajnok Niki Lauda fa, Mathias a Servus TV-n „gyerekesnek” nevezte Horner és Wolff szócsatáját, úgy vélte, a versenyzők érettebben viselkednek náluk, és ezzel a korábbi F1-es pilóta, Nico Hülkenberg is egyetértett. A német sportoló szerint érett, emberi gesztus volt Max Verstappentől, hogy felkereste a sportbírót, akit Horner korábban bírált.

– utalt a két élpilótára. – Lewis a nyolcadik világbajnoki címére hajt és igazából őrületes, hogy Max mennyire lazán kezeli az első világbajnoki csatáját – mondta. – Jelenleg nagyon kiegyensúlyozott a helyzet, számomra Szaúd-Arábia lesz a döntő, azon múlik majd, hogy ki lesz hibátlan, de nagy szerepe lesz a szerelőcsapatnak is.”

Verstappen és Hamilton általában kimarad a szóváltásból Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Florent Gooden

Hülkenberg megértőbb volt a viaskodó csapatfőnökökkel is, átérezte, hogy ők is mekkora téttel játszanak az F1-ben. „Ez nem pénzről szól, ez mindent vagy semmit. Olyan nagy energiát és annyi munkát fektettek ebbe a világbajnoki címbe” – mondta a német versenyző, aki hosszú F1-es pályafutása során nem állhatott dobogóra, de megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt.