Vágólapra másolva!
Erős mezőnnyel rendezik meg februárban a Bajnokok tornáját, ami a svédországi helyszín miatt ismét izgalmas kihívást támaszt a versenyzők számára.

Visszatér a Bajnokok tornájára (RoC) a csapatversenyben kiemelkedően sikeres Sebastian Vettel, aki ismét Mick Schumacher oldalán képviseli majd Németország színeit. A négyszeres F1-es világbajnok a legendás Michael Schumacherrel 2007 és 2012 között minden alkalommal megnyerte a csapatversenyt, Mickkel 2019-ben a 2. helyen zártak.

Schumacher és Vettel újra rajthoz áll a Bajnokok tornáján Forrás: ROC

Vettel egyéniben is győzni tudott, 2015-ben ő lett a bajnokok bajnoka a különleges, kieséses rendszerben zajló tornán, amelyen különböző autó- és motorsport szakágak kiválóságai állnak rajthoz. A nemzeteket vagy földrajzi egységeket kétfős csapatok képviselik, de egy külön versenynapon egyéniben is megmérkőznek a sportolók.

A tornát 2022. február 4-6. között a svédországi Pite Havsbadban rendezik,

a skandináv környezet miatt várhatóan különleges körülmények közepette, jeges és havas pályákon. Vettel és Schumacher mellett az F1-es kontingenst a korábbi kétszeres világbajnok Mika Häkkinen és az Alfa Romeóhoz igazoló Valtteri Bottas is képviseli majd.

Az idei versenyen a Le Mans-i 24 órás verseny rekordbajnoka, Tom Kristensen, a rali legenda Sébastien Loeb, a NASCAR Cup Series történetének legsikeresebb versenyzője, Jimmie Johnson, a motocross- és raliversenyző Travis Pastrana, valamint az IndyCar sztárja, Josef Newgarden is megméreti magát.

– nyilatkozta Vettel. – A ROC Mexico alkalmával a 2. helyezettek lettünk a Nemzetek kupáján, úgyhogy az a célunk, hogy Svédországban jobban szerepeljünk – tette hozzá. – Az ellenfelek nagyon erősek lesznek, különösen az északi versenyzők, akiknek nálunk sokkal nagyobb tapasztalata van a havas-jeges versenyzés terén.”

Bottas már több raliversenyen is kipróbálta magát Forrás: Bastien Roux

A RoC elnöke, Fredrik Johnsson szerint Schumacher és Vettel érdeklődése jelzi, hogy érdekes verseny várható Svédországban. „Mindketten sok kérdést tettek fel, amikor találkoztunk a Mexikói Nagydíjon. Sebastian a RoC történetének egyik legsikeresebb versenyzője és Mick is jó benyomást tett mindenkire a mexikói bemutatkozása alkalmával. Izgalmas lesz látni, miként alkalmazkodnak a havas és jeges pályához!”