Vágólapra másolva!
Elfogadható pénteki edzésnapot zárt a Red Bull a Katari Nagydíjon, ugyanakkor Max Verstappen és Christian Horner is úgy véli, hogy van min javítani szombatra.

Miután a Katari Nagydíj első szabadedzésén toronymagasan első lett, a második gyakorlást már csak a harmadik helyen zárta Max Verstappen, hátránya pedig 3 és fél tizedmásodperc volt Valtteri Bottasszal szemben. A holland pilóta a tréning után elmondta, hogy a lágy gumikon már nem érezte olyan jól magát, de még annyira a hétvége elején járnak és az új pálya milyen továbbra is olyan sok az ismeretlen, hogy az időmérőre és a futamra sem jósolna.

Verstappen több mint 3 tizedet kapott Bottastól Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Először mentünk esti körülmények között, úgyhogy fontos volt megérteni, hogy miként reagál az autó. A közepes és lágy gumi között nálam elég nagy volt az eltérés, utóbbin azért nem voltam valami nagyszerű, de először vagyunk itt és még sok mindent meg kell értenünk" – nyilatkozta a második szabadedzés után.

„Ami a pályát illeti, nagyon szórakoztató volt vezetni rajta, igazán szórakoztató aszfaltcsík. Nehéz megmondani, hogy mi lehet a versenyen, ezekkel az autókkal elég nehéz követni a másikat. Azt is túl korai megmondani, hogy harcban leszünk-e az első helyért az időmérőn. Sok mindent elemeznünk kell, mert még minden olyan új."

Verstappen röviden kitért a Mercedes kudarcba fulladt felülvizsgálati kérelmére is, és mosolyogva annyit mondott, „várható volt", hogy ez lesz.

Sergio Pérez csak nyolcadik lett Forrás: Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

A Red Bull délelőttről délutánra visszaeső teljesítménye Christian Hornert sem ejtette kétségbe. „Valtteri elég élesnek tűnt ma. Mi végigmentünk a programunkon, vannak még területek, amelyeken fejlődhetünk és amelyeken egy kicsit össze kell kapnunk magunkat, de összességében elfogadható napunk volt. Rengeteg adatot gyűjtöttünk" – összegzett az istálló csapatfőnöke.

A második szabadedzésen csupán a 8. helyen záró Sergio Pérez szerint semmilyen előnyt nem jelentett neki, hogy a GP2 ázsiai sorozatával már versenyzett Katarban, a jó kezdet után pedig nem biztos, hogy a legjobb beállítási döntéseket hozták, ezért ezeket meg kell vizsgálniuk.

A mexikói pilóta reméli, hogy erősek lehetnek holnap, amikor a szélirány változása is beleszólhat a küzdelembe, egyúttal rájuk is sok munka vár, mert nem volt elégedett az autója egyensúlyával.