Vágólapra másolva!
Max Verstappen odaszúrt a Sao Pauló-i Nagydíjon történtek miatt őt utólag megbüntetni szándékozó Mercedesnek, mondván most mindenki láthatja riválisuk valódi arcát.

Max Verstappen és Lewis Hamilton is igyekezett körültekintően fogalmazni a Katari Nagydíj hétvégéjén és nem nyilvános sárdobálásba kezdeni a Brazíliában történtek után, a holland pilóta ugyanakkor hazája újságíróinak egy kicsit már szabadabban nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy a Mercedes utólag próbálja elérni, hogy büntessék meg őt.

Verstappen nem kertelt a holland újságíróknak Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Red Bull versenyzőjét arról kérdezték Katarban, hogy szerinte a Mercedes az utóbbi időben agresszívan viselkedik-e velük és túl messzire ment-e a közte és Hamilton között történt incidens utólagos kivizsgálási kérelmével.

– felelte Verstappen. – Nekünk fontos, hogy csak magunkra koncentráljunk és fókuszáltak maradjunk, mint ahogy mindig is tettük. A következő futamok során is ezt fogjuk csinálni."

Verstappen emellett elmondta, nem lepte meg, hogy a Mercedes nem hagyta annyiban a dolgot, de nem számít arra, hogy utólag megbüntetnék őt.

A holland egy másik témában is kifejtette a véleményét: ő is azok közé tartozik ugyanis, akik nem értenek egyet azzal, hogy csak az első, limiten felüli motorcseréért jár 10 helyes hátrasorolás. Lewis Hamilton Brazíliában már csak 5 hellyel került hátrébb a rajtrácson, miután Törökországban egyszer már kapott tíz helyet.

Hamiltont 5 hellyel sorolták hátra a Sao Pauló-i Nagydíj rajtrácsán Forrás: AFP/Carl De Souza

„Első alkalommal tíz rajthely, majd utána már öt, amit én kissé logikátlannak tartok. Ha az ember folyamatosan új motorokat szerel be, akkor

Ezt meg lehetne vizsgálni, mert Brazíliában látható volt, hogy a többi csapatnak esélye sem volt ellenünk (a Red Bull és a Mercedes ellen - a szerk.), úgyhogy egy öt helyes rajtbüntetés nem nagy dolog" – vélekedett a pontverseny éllovasa.