Vágólapra másolva!
Van hová fejlődnie a Ferrarinak a Katari Nagydíj pénteki edzésnapja után. Carlos Sainz bízik benne, hogy előre tudnak lépni, Charles Leclerc szerint az egykörös tempón kell leginkább javítaniuk.

Az első szabadedzésen a hatodik és a hetedik pozíciót foglalták el, délutánra viszont visszaestek, és csak a tizedik, illetve a tizenharmadik helyen zártak. Ez pedig nem az, amit az elmúlt futamok során megszokhattunk a Ferraritól, amely egyértelmű fölénybe került a McLarennel szemben a konstruktőri harmadik helyért zajló csatában. Carlos Sainz nem véletlenül nyilatkozott úgy a Katari Nagydíj pénteki napja után, hogy muszáj javulniuk szombatra.

A Ferrarik nem villogtak Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Az első nap egy ismeretlen pályán mindig izgalmas és kihívásokkal teli, és nyilván teljesen új élmény. A pálya szerintem mindenkit meglepett azzal, hogy milyen gyors és hogy mekkora tempót érünk el a kanyarokban – nyilatkozta a második szabadedzésen a tizedik pozícióban záró spanyol. – Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy keményebben kell dolgoznunk a beállításokon, mint azt korábban gondoltuk, és alkalmazkodnunk kellett a nap folyamán.

Teljességgel bízom benne, hogy képesek leszünk erre, és remélhetőleg holnap előrébb leszünk a sorrendben."

Leclerc az első tízbe sem fért be Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az ezúttal csapattársától elmaradó Charles Leclerc elmondta, a hosszú etapjaik ezzel együtt nem voltak rosszak, így a harmadik szabadedzésen és az addig hátralevő időben szerinte az egykörös tempón kell dolgozniuk. „Nagyon tetszik a pálya, és mindig érdekes kicsit megkeverni a dolgokat és egy új helyszínre látogatni. Jó sok kört tettünk meg mindkét autóval, miközben megismertük a pályát és annyi adatot gyűjtöttünk, amennyit csak tudtunk.

A kulcs az lesz, hogy egyensúlyba hozzuk az első és az utolsó szektort a gumik túlmelegedése miatt, amit az itteni magas hőmérsékletek okoznak" – tekintett előre a monacói pilóta.