Vágólapra másolva!
Max Verstappent nem lepte meg, hogy a Mercedes felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a brazíliai esettel kapcsolatban, szerinte fordított helyzetben Lewis Hamilton is leszorította volna őt.

A Mercedes sértettségének tulajdonítja Max Verstappen, hogy az ellenfél felülvizsgáltatná a sportfelügyelők brazíliai döntését, amely szerint nem vizsgálták ki a holland pilóta és Lewis Hamilton versenyszituációját, ami azzal végződött, hogy mindkét autó elhagyta a pályát és Verstappen lényegében leszorította Hamiltont.

Verstappen nem tart egy esetleges büntetéstől Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Mindenért panaszkodni fognak, azért is, ha egy darab ragasztószalag lógni fog valahol, ezt már azután megmondták, hogy kizárták őket. Szerintem ez normális reakció, ezért nagyjából számítottam is rá. Rendben van, csak magunkkal kell foglalkoznunk és a lehető legjobban szerepelnünk” – nyilatkozta a Red Bull versenyzője a Sky Sportsnak.

Verstappen szerint nem lehet párhuzamot vonni a silverstone-i versennyel, amikor Hamilton kilökte őt a pályáról, és a Red Bull nyújtott be felülvizsgálati kérelmet, de azt végül is nem vették figyelembe.

„Azért van némi különbség, nem igaz? Ő ott így is megnyerte a versenyt, én meg a silverstone-i falnak mentem. Ez a két dolog nem ugyanaz. Most csak felzaklatta őket, hogy kizárták az autójukat. Meglátjuk, de nem igazán foglalkozom ezzel, csak örülök, hogy itt lehetek, és újra próbálkozhatok. Brazíliában a 2. lettem, úgyhogy tovább léptünk ezen.”

A holland pilóta kijelentette, szerinte Hamilton sem viselkedett volna másként akkor, ha ő védekezett volna a belső íven: „Ha Brazíliában fordított lett volna a helyzet, akkor is ugyanez lett volna a végkifejlet. Nekem ez rendben van. Ilyen a versenyzés. Egy világbajnoki címért küzdünk, nem az óvodában vagyunk.”

Verstappen az FIA sajtótájékoztatóján is leszögezte, hogy nem foglalkozik az üggyel, mert a továbbiak már nem az ő kezében vannak.

„Nem hiszem, hogy bármi is történik, mert úgy gondolom, sportszerű, kemény versenyzés volt két srác között, akik a világbajnoki címért küzdenek. Semmilyen esetben sem lett volna könnyű előzés, mert én nem ilyen vagyok, és nem is hiszem, hogy annak kellene lennie, amikor a bajnokságért küzdünk” – mondta.

Az ominózus eset Forrás: Pirelli

„Versenyzőként pontosan tudjuk, hogy mit tehetünk az autóban, és mit nem – folytatta. – Keményen küzdöttünk, későn fékeztünk a kanyarban és a gumik is elég kopottak volna. Ha hirtelen balra kanyarodok, megpördülök. Ezért vezetünk mi, és próbáljuk uralni az autót – mondta. – Mindketten elég későn fékeztünk, úgyhogy nehéz lett volna bevenni a kanyart, de utólag ezt már mindig nehéz megmondani.”

Csak pénteken lesz döntés

A sportfelügyelők csütörtökön beidézték a Mercedes képviselőit a felülvizsgálati kérelemmel kapcsolatos beadványuk ügyében, majd a meghallgatást elhalasztották és később a testület bejelentette, hogy csak pénteken hozzák nyilvánosságra a döntésüket azzal kapcsolatban, hogy a panaszos által beadott anyag új és releváns bizonyítéknak tekinthető-e.