Vágólapra másolva!
Megváltozott Lewis Hamilton véleménye Max Verstappen brazíliai védekezésével kapcsolatban, de nem foglalkozik azzal, hogy a Katari Nagydíj előtt megbüntetik-e ellenfelét.

Felülvizsgálati kérelmet adott be a Mercedes a Sao Pauló-i Nagydíjon Max Verstappen és Lewis Hamilton között kialakult vitás eset miatt, az istálló szeretné elérni, hogy új, releváns bizonyíték birtokában ismét nyissák meg az ügyet és büntessék meg a Red Bull pilótáját azért, mert leterelte ellenfelét a bukótérbe.

Hamilton a Katari Nagydíj sajtótájékoztatóján Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton az előző nagydíj után elmondta, Verstappennel olyan a küzdelem, amilyennek egy világbajnoki címért zajló csatának lennie kell, de Katarban elismerte, megváltozott a véleménye azután, hogy megnézte ellenfelének belső kamerás felvételét, ami nem állt a sportfelügyelők rendelkezésére a verseny közben.

„Nehéz megítélni valamit, aminek nem látjuk minden oldalát. Persze, most, hogy újra megnéztem, természetesen már más a nézőpontom, de minden erőmet arra fordítom, hogy jól beállítsam az autót és megfelelően tiszta fejjel készüljek a hétvégére” – foglalta össze a hétszeres világbajnok a véleményét.

Hamilton elmondta, ő nem foglalt állást azzal kapcsolatban, hogy a csapat kezdeményezze az eset felülvizsgálatát, de természetesen tisztában volt a fejleménnyel és teljesen támogatja őket, viszont csak azzal foglalkozik, hogy jól felkészüljön a hétvégére, és rögtön versenyképes legyen.

A Mercedes pilótája a RacingNews365.com kérdésére reagált a közösségi médiában terjedő videóra is, amelyben az látszik, hogy a tavaly betiltott DAS-hoz hasonlóan mintha megmozdulna a kormány a versenyző felé. A csapat korábban optikai csalódásnak nevezte a látottakat, és Hamilton is tagadta, hogy trükköznének.

Hamilton szerint nincs holtjátéka a kormányának Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„A kormányoszlop nem mozog előre és hátra – szögezte le a brit pilóta. – Azt hiszem, az előző szombat előtt volt egy kis holtjátéka, de kevesebb, mint egy milliméter. Ez nem tetszett, úgyhogy ki kellett cserélni a kormányoszlopot, és akkor már nem volt mozgás” – összegzett, majd a DAS-ra utalva hozzátette: „Tavaly használtuk, most viszont nem.”

Csak pénteken lesz döntés

A sportfelügyelők csütörtökön beidézték a Mercedes képviselőit a felülvizsgálati kérelemmel kapcsolatos beadványuk ügyében, majd a meghallgatást elhalasztották és később a testület bejelentette, hogy csak pénteken hozzák nyilvánosságra a döntésüket azzal kapcsolatban, hogy a panaszos által beadott anyag új és releváns bizonyítéknak tekinthető-e.