Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton és Max Verstappen sem talált kivetnivalót abban, hogy a Sao Pauló-i Nagydíjon ismét majdnem összeütköztek, de a Mercedes pilótája végül megelőzte a Red Bullt.

Látványos küzdelem alakult ki Lewis Hamilton és Max Verstappen között a Sao Pauló-i Nagydíj során, a Red Bull versenyzője sokáig az élen állt és próbálta visszaverni a Mercedes-pilóta támadásait, de Hamilton tempóelőnye láttán egyértelmű volt, hogy csak idő kérdése a helycsere. A hétszeres világbajnok viszont elismerte, nem volt könnyű dolga.

Verstappen és Hamilton nagyot csatázott Brazíliában Forrás: Pirelli

„Valóban, megterhelő volt. Amikor előttem ment, alapvetően tudta tartani a tempómat, különösen az utolsó szektorban. Nagyon-nagyon nehéz volt követni őt az utolsó szektorban és olyan jól kigyorsítani a 12-es kanyarból, ahogy ő tette. Mindig közelítettem hozzá az egyenesben, de

„Nyomtam és igyekeztem, aztán volt egy lehetőségem a 4-es kanyarban, de nem tudtam megtartani. Nem jött be. Később nem követtem el újra ezt a hibát – mondta. – Teljesen rendben volt – utalt a küzdelemre. – Ilyennek kell lennie egy világbajnoki küzdelemnek” – összegzett a hétszeres világbajnok.

Hamilton nem tudott érdemi támadást indítani Verstappen ellen a célegyenesben, de ki tudta kényszeríteni, hogy a védekezés miatt elrontsa a 2-es és a 3-as kanyart, így védtelenebbé vált a 4-es kanyar féktávjánál. A Mercedes pilótája kívülről próbált elmenni a Red Bull mellett, de

Verstappen először még leterelte őt a pályáról.

„A pillanat hevében… Nem is tudom. Úgy gondolom, eleinte előrébb voltam, ő védte a helyét, aztán mindketten kiszélesítettük a pályát. Nos, szerintem ő szélesre vette, nekem pedig el kellett kerülnöm őt, de nem láttam bele ebbe túl sokat. Megnézem majd a visszajátszást, de keményen küzdöttünk, és nem is számítanék másra. Nem értek össze a kerekeink, ami jó hír.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff felháborodott azon, hogy Verstappen esetét nem vizsgálták a sportfelügyelők, de Verstappen úgy érezte, biztonságosan vezetett, és örült, hogy nem szóltak bele a küzdelmükbe. „Nyilvánvalóan mindketten próbáltunk elöl lenni a kanyarban, úgyhogy egy kicsit később fékeztem, hogy próbáljam megtartani a helyemet” – mondta.

„A gumik már egy kissé kopottak voltak, úgyhogy pengeélen táncoltam a tapadás terén. Ezért nem is találtam el a kanyar csúcspontját. Ilyenkor biztonságosabb egy kicsit szélesen fordulni. Bizonyos szempontból persze örültem, hogy a sportfelügyelők úgy döntöttek, versenyezhetünk tovább, mert szerintem jót csatáztunk.”

„Az volt a döntő pillanat, amikor a 3-as kanyarból jöttünk kifelé, már tudtam, hogy elém fog kerülni, mert rendkívül közel volt, de már két körrel korábban is kezdtem küszködni a kigyorsítással és a gumikkal, szóval tudtam, hogy nagyon nehéz lesz, de ezt sose tudni. Próbáltam a lehető legjobban szerepelni, és amikor elment mellettem, már csak végig akartam érni a gumikkal.”