Cunoda mérnökeivel és a Red Bull-lal is tisztázta a mexikói időmérőn történteket

Forma-1, Mexikóvárosi Nagydíj, Cunoda Juki, Alpha Tauri
MEXICO CITY, MEXICO - NOVEMBER 05: Yuki Tsunoda of Scuderia AlphaTauri and Japan during practice ahead of the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on November 05, 2021 in Mexico City, Mexico. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Cunoda Juki a Red Bull-lal és saját csapatával is tiszta vizet öntött a pohárba a Mexikóvárosi Nagydíj időmérő edzésén történtekkel kapcsolatban.

A Sao Pauló-i Nagydíj hétvégéjén Cunoda Juki is megszólalt a még a Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjén történt és a Red Bull berkein belül nagy port kavart incidensről. Mint azt korábban megírtuk, a japán pilótát élesen kritizálta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, amiért nem állt félre időben a gyorskörön érkező Sergio Pérez és Max Verstappen elől, mindkettejük utolsó Q3-as próbálkozását tönkretéve ezzel. Cunoda meglehetősen kétségbeesetten nyilatkozott az eset után és azt bizonygatta, hogy ő semmiről sem tehetett. Most elárulta, hogy csapata is így látja a történteket.

Cunoda nem hibázott Mexikóban Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Horner a kezdeti felháborodása után másnapra lenyugodott és elismerte, hogy kissé elhamarkodottan ítélkezett Cunoda felett, akinek valóban szólhatott volna korábban a csapata a rádión. Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke már egyből a japán pilótát védte, egy héttel később pedig Cunoda elárulta, hogy a csapattal történt megbeszélés során is arra jutottak, hogy nem volt elég információja ahhoz, hogy időben félre tudjon állni.

– nyilatkozta Interlagosban. – Ugyanakkor az is tisztán látszik, hogy volt hely a pályán, amiről a rádiózás során tudomást kell szereznünk. Ha több információt kaptunk volna, vagy én több információt kértem volna, akkor elkerülhettük volna ezt a helyzetet. Egyszerűen sajnálatos szituáció volt."

Cunoda a mexikói időmérő után úgy nyilatkozott, hogy eléggé aggódik a Red Bull-lal rá váró beszélgetés miatt, Brazíliában pedig megosztotta, hogy velük is sikerült tisztázni a dolgokat. „Másnap beszéltem a Red Bull-lal is. Jót beszélgettünk, és meghallgattam az ő nézőpontjukat is az időmérő harmadik szakaszáról. Sajnálatos, ami történt, és tanulnunk kell belőle, hogy legközelebb lehetőleg ne történjen ilyesmi."

Horner és Marko is felmentette végül a japánt Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Dan Mullan

Cunodának megnyugtató lehet, hogy végül Helmut Marko, a bikások közismerten szigorú tanácsadója is mellé állt. „Nem Juki hibája volt. Hova kellett volna mennie? Korábban kellett volna szólni neki, hogy álljon félre, mert gyorskörön érkeznek mögötte" – nyilatkozta az osztrák a Sky-nak.