Red Bull: Brazíliában lezárhatjuk a világbajnoki küzdelmet

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj, Max Verstappen, Sergio Pérez, Red Bull
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 11: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing talk in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 11, 2021 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Helmut Marko szerint amennyiben Max Verstappen megnyeri a vasárnap zajló Sao Pauló-i Nagydíjat, lényegében lezárják a világbajnoki címért zajló csatát. Sergio Pérez is csatasorba áll.

Nagy lépést tehet Max Verstappen pályafutása első világbajnoki címe felé a hétvégén zajló Sao Pauló-i Nagydíjon, amely során összesen 29 pontot lehet szerezni és 19 pontos előnnyel vezet Lewis Hamilton előtt. Ennek köszönhetően Verstappen bebiztosítani ugyan nem tudja a végső győzelmét, de az interlagosi hétvége után már csak három forduló van hátra, így a Katari Nagydíjon akár matematikailag is lezárulhat a küzdelem.

Pérez sokat tehet Verstappen és a Red Bull sikeréért is Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nemrég elmondta, szerinte 10 győzelem szükséges ahhoz, hogy Verstappen világbajnok lehessen, eddig 9 nagydíjat nyert meg. Az osztrák veterán az OE24.at-nak kijelentette, a szezon „lezárul”, ha Verstappen behúzza a 10. idei sikerét is, és „ahogy most a dolgok állnak, Sao Paulóban erre nagyszerű esély van.”

Marko elmondta, továbbra is „agresszív versenyzői stílussal” hajtanak a győzelmekre,

és a babonára is támaszkodott, amikor optimistán nyilatkozott, mert szerinte Verstappen a „hazai” versenyein idén mindig győzött, ez alatt a két osztrák, a belga és a holland futamot értette, de véleménye szerint ide lehet sorolni Interlagost is, ahol 2019-ben is győzött és jellemzően jól szerepel ezen a pályán.

Verstappent a Honda turbómotorjának várható versenyképessége és csapattársa, Sergio Pérez is segítheti, a mexikói pilóta nyíltan kijelentette, hogy kész támogatni a holland tehetséges a világbajnoki győzelem érdekében.

– ismerte el a Sky Sports műsorában. – Mindenkinek az az érdeke, hogy mindkét világbajnokságot bebiztosítsuk, számomra ez lenne az ideális eredmény” – összegzett a mexikói pilóta, aki az elmúlt versenyeken erősebbé vált.

Verstappen vezet Hamilton előtt, Pérez beleszólhat kettejük küzdelmébe Forrás: AFP/Pedro Pardo

Verstappen 19 pontos előnye mellett a Red Bull 1 pontos hátrányban van a Mercedesszel szemben, miután a Mexikóvárosi Nagydíjon a pontot nem szerző, így a leggyorsabb körért járó bónuszpontra nem jogosult Valtteri Bottas nagy nehézségek árán, de elorozta a jutalompontot az addigi leggyorsabb holland pilótától.