Mazepin tagadja, hogy kidobták volna a mexikói bárból

Forma-1, Orosz Nagydíj, Nyikita Mazepin, Haas
6657275 23.09.2021 Haas' pilot Nikita Mazepin, right, walks during preparations for the 2021 Formula One Russian Grand Prix, at the Sochi Autodrom racing circuit, in Sochi, Russia. Formula One Russian Grand Prix will be held in Sochi from 24 to 26 September. Vladimir Astapkovich / Sputnik (Photo by Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A Haas színeiben versenyző Nyikita Mazepin tagadta, hogy a Mexikóvárosi Nagydíj után ismét botrányba keveredett volna. Csapatfőnöke is védelmébe vette.

Ismét magyarázkodni kényszerült Nyikita Mazepin a viselkedése miatt, ezúttal felmerült a gyanú, hogy botrányba keveredett egy bárban a Mexikóvárosi Nagydíj után. Egy, a közösségi médiában felbukkant videón látható, hogy a Haas pilótája egy biztonsági őrrel vitatkozik, és a feltöltő azt is állította, hogy a versenyzőt kidobták a szórakozóhelyről.

Mazepin szerint nem volt botrány Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

A Sao Pauló-i Nagydíj előtt Mazepin tagadta a vádakat, bár azt elismerte, hogy valóban akadt problémája a helyszínen, de szerinte azt ő nem előidézte, hanem megoldani próbálta.

– szögezte le az orosz versenyző. – Szomorú voltam, mert az egyik mérnököm elhagy minket, és meghívtam mindenkit a csapatból, hogy találkozzunk, de sajnos az egyik csapattársunkat nem engedték be. Én tisztáztam a helyzetet. Körülbelül 3-4 percig tartott, mire mindenki bejutott és igazából nagyon jó buli volt, úgyhogy maradtunk pár órára.”

Nem ez az első eset, hogy Mazepin nyilvános szereplései miatt a versenyzőnek vagy a csapatvezetés tagjainak pironkodnia kell. A szezon előtt videofelvétel bukkant fel arról, ahogy Mazepin tiszteletlenül viselkedik egy hölggyel és egy szurkoló is azzal vádolta, hogy illetlen üzeneteket küldött neki egy csevegőprogramon keresztül.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elismerte, „tudtára hozták” a mexikói videofelvétel létezését, de Mazepinnel nem tisztázta még a részleteket.

„Szerintem ez inkább egy szóváltás volt az egyik biztonsági őrrel, nem balhé – mondta. – Általában, amikor mi összebalhézunk dél-Tirolban, az máshogy néz ki, úgyhogy ez inkább valamilyen verbális összetűzés volt. Nem beszéltem még vele, de szerintem inkább az volt a lényeg, hogy nem tudott bejutni valahova és ezt próbálta szóvá tenni.”

Steinernek bőven akad teendője Mazepin miatt Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Steinert a Racefans riportere arról is kérdezte, hogy a még mindig szigorú koronavírus elleni óvintézkedések közepette helyes-e, hogy Mazepin egy szórakozóhelyen nem viselt maszkot. Az olasz szakember elmondta, a versenyzőt beoltották a vakcinával, és a motorsportokon túlmutató kérdésnek tartja, hogy a beoltott emberek mikortól élhetnek normális életet.