Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája bírálta Valtteri Bottast és lesajnálóan nyilatkozott Sergio Pérezről is, hétfőn mindkét kijelentését igyekezett megmagyarázni.

Hiába igyekezett, Lewis Hamilton csak a 2. helyet tudta megszerezni a Mexikóvárosi Nagydíjon, amelyet szintén a 2. helyen kezdett, de nem nagy riválisa, Max Verstappen, hanem csapattársa, Valtteri Bottas mögött. Bottas viszont nem helyezkedett jól, így Verstappen meg tudta őt előzni, ami nagyban megkönnyítette, hogy később megnyerhesse a versenyt.

Hamilton a közösségi médiában magyarázta a nyilatkozatait Forrás: AFP/Alfredo Estrella

Hamilton és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is bírálta a finn pilótát a rajtnál mutatott szerepléséért, még úgy is, hogy az osztrák üzletember szerint Verstappen akkor is megnyerte volna a versenyt, ha a rajtnál nem veszi át a vezetést. A hétszeres világbajnok hétfőn jobb belátásra tért és a közösségi médiában próbálta elsimítani az ügyet.

– írta az Instagramon. – Azt nyilatkoztam, hogy [Bottas] nyitva hagyta az ajtót és természetesen az emberek bírálni kezdték őt. Mi egy csapatot alkotunk, csapatként nyerünk és veszítünk. Nincs egyetlen ember sem, aki felelős a győzelemért vagy a vereségért, együtt csináljuk, jól vagy rosszul. Le lehet minket győzni, de megtörni nem! Megyünk a következőre Valtteri, nyomjuk tovább, tesó!”

Nem Bottas volt az egyetlen, akibe Hamilton belerúgott a verseny után, az őt támadó, de végül a 3. helyen célba érő Sergio Pérezzel kapcsolatban is kritikus volt. Úgy vélte, Pérez jó szereplése bizonyítja, hogy a Red Bull mekkora fölényben volt a Mercedeshez képest, de a verseny másnapján ezt is megpróbálta megmagyarázni.

„Azt szeretném, ha az emberek nem értenék félre azt, amit mondtam – jelentette ki. – Nagyon tisztelem [Pérezt], és úgy gondolom, remek munkát végez az új csapatában. Nagyon sokat javult a szezon során és tudom, hogy milyen nehéz haladni egy új istállóval, időbe telik.”

Pérez értékelte Hamilton posztját Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Jared C. Tilton

„A megjegyzésem egyszerűen arra vonatkozott, hogy Mexikóban a legnehezebb egy másik autót követni, mert mindannyian alacsony leszorítóerővel küzdünk. Ugyanakkor, képes volt közelről üldözni, és ez megmutatja, hogy mennyivel nagyobb leszorítóerővel tudtak menni – vélte. – Elismerésen Checónak, hogy tisztán versenyzett!”