Vágólapra másolva!
Újabb csapást mért a Ferrari a McLarenre a konstruktői pontverseny harmadik helyéért zajló küzdelemben, de apró szépséghiba, hogy Mexikóban nem tudták felvenni a versenyt az Alpha Taurival.

Kissé bosszús lehet a Ferrari, hogy nem tudott mit kezdeni Pierre Gasly Alpha Taurijával, ám összességében mégis elégedettnek kell lennie amiatt, mert átvette a harmadik helyet a McLarentől a konstruktőri pontversenyben. Charles Leclerc az ötödik, Carlos Sainz pedig a hatodik helyen zárta a Mexikóvárosi Nagydíjat, a két pilóta pedig együttes erővel próbálta elkapni a franciát, ami végül egyiküknek sem jött össze.

Leclerc ötödik lett Forrás: AFP/Pedro Pardo

„Eléggé lenyűgöző volt Pierre tempója, nem számítottunk rá, meglepetésként ért minket – dicsérte a negyedik helyen végző Gaslyt a monacói pilóta a Sky Sportsnak. – A futam elején nagyon erősek voltunk a közepes keveréken, velem megpróbáltuk a korai kiállást, hogy nyomást helyezzünk Pierre-re és a bokszba kényszerítsük őt, majd Carlos tovább kint maradjon és nyomás alá helyezze őt a futam végén. Ezt is tettük, de ez ma nem volt elég. Ugyanakkor remek csapatmunka volt, és még ha kicsit jobban is küszködtünk a vártnál, mindenből kihoztuk a legtöbbet, amit jó látni."

Leclerc elmondta, csapattársa remek tempót diktált a verseny során, de ő sem tudta utolérni Gaslyt (emiatt a végén vissza is adta a helyet a monacóinak), ezért úgy véli, ha nem áll ki annyira korán, akkor sem lett volna esélye arra, hogy esetleg ő utolérje az Alpha Taurit.

Carlos megmutatta ezt. Később állt ki, nagyon-nagyon jó volt ma a tempója, de így sem érte utol, úgyhogy én sem tudtam volna."

A Ferrari kicsit a senki földjén versenyzett Mexikóban Forrás: AFP/Pedro Pardo

„Ez a mai jó nap volt. Kicsit balszerencsés voltam a rajtnál, mert többen is megelőztek, akik a baleset nélkül nem előztek volna. Onnantól felzárkózó üzemmódban voltam, sikerült jó tempót autóznom, egész hétvégén nagyon gyorsnak és magabiztosnak éreztem magam. Csapatutasítást is bevetettünk, hogy optimalizáljuk a stratégiát, a végén mindent beleadtunk, végül pedig az ötödik és a hatodik helyen értünk célba" – nyilatkozta Sainz.

„Sikerült nagyon megnyújtanom az első etapot, ami a a futam végére jó tempót és friss gumikat eredményezett. Megpróbáltam utolérni Gaslyt és szerintem ma gyorsabbak voltunk nála, hiszen jócskán faragtunk az előnyéből, de amikor az ember ennyire lemarad, azt nagyon nehéz behozni.

Sainz a konstruktőri pontversenyre is kitért, amelyben mai teljesítményének köszönhetően a Ferrari megelőzte a McLarent és 13 és fél pontos előnnyel átvette a harmadik helyet. A spanyol szerint bár most ők tűnnek jobbnak, azért még nem szabad elkönyvelniük a bronzérmet.

Sainz egész hétvégén jól érezte magát a Ferrariban Forrás: AFP/Pedro Pardo

„Zsinórban a harmadik hétvégén voltunk gyorsabbak a McLarennél az időmérőn és a versenyen egyaránt, ami nagyon jó jel. Az Oroszországban és Monzában látott fölényük túl nagy volt ahhoz, hogy elhiggyük, ez a szezon végéig ekkora lesz. Arra számítok, hogy a gyors pályákon, mint a katari és szaúd-arábiai, nagyon gyorsak lesznek, és a hosszú egyenes is kedvezhet nekik Brazíliában. De harcban vagyunk és egyértelműen a szezon végéig küzdhetünk velük. 13 ponttal most mi vagyunk jobbak, és nekik kell majd támadni."