Vágólapra másolva!
Nem ment simán a mexikói időmérő a Ferrari pilótáinak, de így is csak Charles Leclerc 8. rajtkockája miatt bánkódhatnak, Carlos Sainz a 6. helyre mentett egy aggasztó motorhiba után.

Carlos Sainz számára félig teli, Charles Leclerc-nek inkább félig üres a pohár a Mexikóvárosi Nagydíj időmérő edzése után, mivel a spanyol pilóta a két élcsapat versenyzőin túl csak Pierre Gaslytól szenvedett vereséget, a monacói viszont mindössze a 8. helyre ért oda. Sainz eredményét kontextusba helyezi az is, hogy a Q1 elején motorgondokkal küzdött.

Sainz rosszabb eredményre számított az időmérőn Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Kicsit túl stresszes volt az én ízlésemnek – mondta Sainz a Sky Sports műsorában. – Nagyon bonyolult edzés volt, a Q1-ben elvesztettem a ritmust az autóval, aztán a Q2-ben ismét küzdöttem a közepes keverékű gumikkal, egy kissé trükkös volt vezetni.”

„Mivel teljesen kiestem a ritmusból, ezt sem éreztem egyáltalán különlegesnek a második-harmadik szabadedzésen futott körökhöz képest. Amikor célba értem, azt hittem, hogy a 10. leszek, és amikor mondták, hogy a 6. helyezett lettem, akkor örültem ennek. Arra számítottunk, hogy egy kicsit könnyebb lesz az edzés annál, amilyen végül lett.”

A Ferrari szempontjából így is jól alakult a tréning, hiszen Daniel Ricciardo a McLarennel ugyan beékelődött közéjük, de Lando Norris csak a mezőny végéről rajtolhat motorcsere miatt, így a Scuderia vasárnap akár át is veheti a riválistól a konstruktőri tabella 3. helyezését. Pierre Gasly és az Alpha Tauri 6. helyét elsősorban a szélárnyéknak tulajdonította.

Sainzban elsősorban a saját tempója miatt maradt hiányérzet,

szerinte lesz mit elemezni az időmérő eredménye alapján. Charles Leclerc elmondta, a Ferrarinál nem próbálkoztak a szélárnyékozással, ezen a hétvégén egyszerűen a csapattársa választhatta meg, hogy elöl vagy hátul akar-e menni és Sainz szeretett volna Leclerc előtt haladni.

Leclerc nem elégedett a hétvégi teljesítményével Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Csalódást okoztam magamnak, az egész hétvége nagyon nehezen alakul a számomra, a szabadedzéseken csak küszködtem, aztán az időmérőn végre megláttam a fényt az alagút végén, mert az autó kezdett olyan lenni, ahogy nekem tetszik. Nagyon versenyképesek is lettünk, de a hibáim miatt nem tudtam összerakni a kört, amikor kellett volna.”

„Nem vezetek következetesen ezen a hétvégén, az időmérő nagyon jól ment a Q3 utolsó etapjáig, ezért vagyok ma elkeseredve.”