Vágólapra másolva!
Michael Andretti megtörte a csendet, elismerte, hogy meghiúsult a Sauber felvásárlására vonatkozó terve, de tagadta, hogy ennek anyagi oka lett volna. További lehetőségeket keres.

Az Andretti Autosportot irányító Michael Andretti megerősítette a sajtóban felmerült híreket, tényleg letett a Sauber felvásárlásáról. Az amerikai expilóta eddig nem nyilatkozott az ügyben, de elmondása szerint véget akart vetni azoknak a pletykáknak, amelyek szerint pénzügyi okok miatt hiúsult meg az üzlet.

Andretti egyelőre nem lesz F1-es csapattulajdonos Forrás: Chris Owens/IndyCar

„Ez nem is lehetne távolabb az igazságtól, semmi köze sincs ehhez – jelentette ki. – Lényegében, az irányítással kapcsolatban merültek fel problémák a tárgyalások utolsó óráiban, és ezek kinyírták az üzletet. Mindig is azt mondtam, hogy ha az ajánlat nem megfelelő, akkor nem vágunk bele, és végtére is, nem volt az, úgyhogy további lehetőségek után nézünk.”

Az Auto Motor und Sport korábban arról írt, hogy a Sauber tulajdonosi köre a holdingot működtető Islero Investments 80 százalékos eladásáról tárgyalt,

de a vételáron túl azonnali fizetéssel 50 millió eurót is vártak azért, hogy a csapat működése a következő évek során biztosított legyen. Andretti ezt a konkrét értesülést nem kommentálta, de a The Race szerint arra utalt, hogy nem lett volna szabad keze a szervezet irányításában. Tagadta azt is, hogy az üzletet a Liberty Media is elősegítette volna.

„Mindig is nyitva tartjuk a szemünket és lehetőségeket fogunk keresni, nem csak itt, hanem más kategóriákban, a versenyzés más formáiban is. Ezzel foglalkozunk, a versenyzésben működünk és keressük a lehetőségeket, hogy bővüljünk, de amikor ez megtörténik, biztosítanunk kell, hogy jó üzletet kötünk, versenyképesek lehetünk, mert

A helyzet egyik következménye, hogy az Andretti Autosport színeiben versenyző IndyCar-tehetség, Colton Herta jövőre biztosan nem csatlakozhat az F1 mezőnyéhez, bár erre eddig sem volt nagy esély, mert az amerikai pilóta az IndyCar-győzelmei ellenére sem rendelkezik elég ponttal az F1-es szuperlicenc kiváltásához.

Herta jövőre is az IndyCarban fog versenyezni Forrás: IMS/IndyCar-Chris Jones/Chris Jones

„Ő a tökéletes srác akkor, ha amerikai pilótákat akarunk áthozni – jelentette ki Andretti. – Mindenképpen meg fogjuk próbálni, hogy szerezzünk neki egy ülést, mert hiszem, hogy versenyképes lehet Európában. Tényleg így gondolom – szögezte le. – Nyilvánvalóan nagyon lelkes volt a lehetőség hallatán, de az is izgatottá teszi, hogy remélhetőleg megnyerheti nekünk az [IndyCar] bajnokságot.”