Grosjean elárulta, mivel fogadta őt Räikkönen, amikor csapattársak lettek

Forma-1, Romain Grosjean, Kimi Räikkönen, Lotus bemutató, 2012
JEREZ DE LA FRONTERA, SPAIN - FEBRUARY 06: (L-R) Lotus drivers Kimi Raikkonen of Finland and Romain Grosjean of France attend the unveiling of the new Lotus E20 at the Circuito de Jerez on February 6, 2012 in Jerez de la Frontera, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Tíz évvel ezelőtt az ifjú Romain Grosjean az F1-be visszatérő Kimi Räikkönen csapattársa lett, a francia pilóta felidézte az első kapcsolatfelvételt a 2007-es világbajnokkal.

Már aktív pályafutása során legendák születtek arról, ahogy Kimi Räikkönen viselkedik és az ügyeit intézi, a nyilvános szereplései alapján az a kép rajzolódott ki róla, hogy nem szereti a fecsegést, a felesleges köröket, és egykori csapattársa, Romain Grosjean pont ezt erősítette meg róla. A francia pilótával 2012-2013-ban versenyeztek együtt a Lotus színeiben.

Räikkönen és Grosjean a 2012-es szezontól versenyzett a Lotusnál Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Mark Thompson

Ez 2011 végén, tehát tíz évvel ezelőtt dőlt el, Grosjean a Fast Lane podcastban felidézte, hogy Räikkönen egy SMS-ben üdvözölte őt, ami már elsőre leképezte a finn pilóta „nyitott” és „lényegre törő” hozzáállását a közös munkához.

– viccelődött. – Nyitott volt, mindent megoszthattunk egymással, és ez így elég jól ment. Emlékszem, hogy amikor 2011 végén bejelentettek, küldött nekem egy SMS-t. Az állt benne, hogy ’örülök neked, ne legyen köztünk BS, hamarosan találkozunk’” – utalt a magyar köznyelvben is egyre elterjedtebb, leginkább „baromságnak” fordítható „bullshit” kifejezésre.

„Kimi ilyen volt. Mindig a lényegre tért, nem voltak hosszú mondatok, csak azt akarta, hogy menjünk és legyen élvezetes a versenyzés, én pedig nagyra tartom ezt. Az elmúlt néhány évben nyilván nem volt jó autója, úgyhogy megtette, amit tudott, de Kimi így is az elmúlt 20 év egyik legnagyszerűbb versenyzője.”

Grosjean tavaly elhagyta az F1 mezőnyét és az IndyCarba szegődött, jövőre már az egyik élcsapat, az Andretti színeiben versenyez majd. Bahreini balesete után még mindig kezelések alatt áll, de elmondta, a jobb keze 100 százalékos állapotban van, a bal viszont súlyosabban sérült, ezért további beavatkozásokra készül.

Grosjean már az IndyCarban szerepel Forrás: IMS/IndyCar-Chris Jones/Chris Jones

„Sohasem lesz tökéletes. Fájdalmas, de az ember megtanul ezzel együtt élni. Nem óriási a fájdalom, de mindig jelen van. Igazából, tudok játszani a gyerekeimmel, tudok autót vezetni, egészen normálisan tudok élni. Akadnak dolgok, amelyek terén kissé korlátozott vagyok, de azt mondanám, 95 százalékban jól működik. Nem szép, de ez az én harci sérülésem.”