A Mercedes utólag nem kesereg Hamilton elszalasztott lehetőségén

Forma-1, USA Nagydíj, Hamilton, Mercedes
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 03: Lewis Hamilton of Mercedes and Great Britain during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 03, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Peter J Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Utólag nem az elszalasztott lehetőséget, hanem a jó kármentést látja Lewis Hamilton Török Nagydíjában Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, aki úgy érzi, bármi jöhet velük szembe az USA Nagydíjon, fel lesznek rá készülve.

A hétvégén Austinban, a versenynaptárba egy év kimaradás után visszatérő USA Nagydíj helyszínén folytatódik a Forma-1-es világbajnoki szezon, és azon belül Lewis Hamilton és Max Verstappen, illetve a Mercedes és a Red Bull csatája. A címvédő istálló csapatfőnöke úgy érzi, az elmúlt két verseny után jó szellemben vághatnak neki a szezon 17. állomásának, és mindenre fel vannak készülve.

Hamilton 2019-ben Austinban lett világbajnok, a hétvégén erre azonban még nem lesz lehetősége Forrás: Getty Images/2019 Peter J Fox/Peter J Fox

„Biztató volt látni, hogy legutóbb, Törökországban is jó teljesítményt nyújtottunk. Egy ideje már nem nyertünk egymás után két versenyt, így természetesen a gyárakban jó a hangulat, mióta visszatértünk Isztambulból – olvashatók Wolff szavai a Mercedes futamelőzetesében. – Az a győzelem egyben a brixworth-i üzem kétszázadik sikere is volt, mióta 1997-ben elkezdték ezt a sorozatot, ami figyelemre méltó eredmény, és mindenki szenvedélyét és kemény munkáját tükrözi a HPP-ben."

Wolff méltatta a Törökországban idei első győzelmét szerző Valtteri Bottast, majd kitért arra is, hogy

egyáltalán nem az elszalasztott lehetőségre emlékeznek Lewis Hamilton isztambuli versenyhétvégéjéből sem.

A hétszeres világbajnok a tervezett motorcseréje miatt a 11. helyről rajtolt és végül ötödik lett úgy, hogy ha időben kiáll kereket cserélni, a harmadik helyért is harcban lehetett volna. A verseny után Hamilton kritizálta a csapat stratégiáját, majd később az Instagramon igyekezett tisztázni a történteket.

– utalt arra Wolff, hogy a Red Bull Szocsiban szerelt új erőforrást a holland pilóta autójába, aki végül Hamilton mögött második lett, így csak hét pontot veszített. – Ezzel együtt tudunk élni. Az ember a verseny forgatagában mindig egy újabb helyet akar javítani, hogy több pontot szerezzen. Ilyenek vagyunk és nem is akarjuk, hogy ez megváltozzon."

Hamilton többet is kihozhatott volna a Török Nagydíjból Forrás: AFP/Umit Bektas

Wolff még elmondta, hogy „az idei szezonban már annyi csavar volt, hogy készen állunk bármire, ami ezen a hétvégén Texasban vár minket", és méltatta az austini pályát és az amerikai drukkereket, akik 2019 után láthatnak ismét élőben Forma-1-es versenyt Texasban.