Vágólapra másolva!
A Török Nagydíj után további versenyeket is kihagy az idei szezonban Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, mivel fontosabbnak tartja, hogy a 2022-es autó fejlesztésével foglalkozzon.

A tavalyi Török Nagydíj után Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke az idén sem volt jelen az isztambuli versenyhétvégén, és már nem ez az első alkalom, hogy távol marad a történésektől, hogy inkább a Scuderia maranellói főhadiszállásán dolgozzon. A svájci olasz a vörösök szempontjából kedvezően alakuló futam után videokonferencián elmondta, további versenyek kihagyását tervezi.

A Ferrari Törökországban Binotto nélkül volt kénytelen boldogulni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Ez egyike volt azon versenyeknek, amelyekre az otthonmaradást tűztem ki. A versenynaptár elég sokat változott a szezon kezdete óta, ezért az én terveim is változtak, de a törökországi forduló az egyik ilyen hétvége volt” – idézi a Racefans a Maranellóból bejelentkező csapatfőnököt, aki elárulta, a hátralevő hat futam mindegyikén sem lesz ott.

A távolmaradás oka pedig nem más, mint az, hogy Binotto a lehető legtöbb energiáját szeretné a 2022-es szabályok szerint a nulláról épített Ferrarira fordítani, amely a csapat reményei szerint visszarepíti őket a élmezőnybe.

„Az ok, ahogy azt el tudják képzelni, hogy Mexikó és Brazília nagyon messze van, miközben itt Maranellóban rengeteg a teendő, igazán sok dolog van – indokolta meg, hogy miért pont ezt a két versenyt szeretné kihagyni. – Egy egész csapatot kell menedzselni, beleértve a kasztni és a motorrészleget, egy teljes szervezetet.

Úgyhogy boldogan maradok itt."

Binotto úgy érzi, jelenleg többet tud segíteni a gyárban Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Binotto nemcsak az utazással töltött időt tudja így megspórolni, hanem elmondása szerint a versenyhétvégék csütörtöki és pénteki napját is a 2022-es felkészüléssel töltheti, és csak szombatra és vasárnapra kapcsolódik be a főhadiszállásról a versenycsapat munkájába.

Persze hiányoznak a kapcsolatok a paddockban, de Laurent Mekies remek munkára képes, nagyon boldog vagyok azzal, ahogy az egész csapatot menedzseli, amikor nem vagyok ott" – dicsérte a Scuderia helyettes csapatfőnökét Binotto, majd viccesen hozzátette, van még egy dolog, amiért nem bánja, hogy nem utazott el Török Nagydíjra: „azt mondták, hogy az Isztambulba tartó repülőút nagyon rázós volt, így nagyon boldog vagyok, hogy kihagytam."