Vágólapra másolva!
Nyikita Mazepin elmondta, rendkívül sajnálja, hogy a Török Nagydíj során akadályozta a felzárkózásban Lewis Hamiltont, de nem magában, hanem mérnökében kereste a hibát.

Ismét felhívta magára a figyelmet Nyikita Mazepin, a Török Nagydíj során látványosan akadályozta az őt lekörözni próbáló Lewis Hamiltont, a hétszeres világbajnoktól nagy önmérsékletre és belátásra volt szükség ahhoz, hogy végül maga mögé tudja utasítani a sereghajtó Haas-pilótát. Az esetet végül nem vizsgálták, de egyértelmű volt, hogy Mazepin nem könnyítette meg Hamilton dolgát.

Mazepin elnézést kért Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Ezt az orosz pilóta is érezte és a leintés utáni interjúk során nyilvánosan is elnézést kért a Mercedes versenyzőjétől, de hozzátette, szerinte nem az ő mulasztása miatt alakult ki a kényes szituáció.

– nyilatkozta Mazepin – Már korábban is panaszkodtam a csapatnak, hogy semmit sem látok a tükörben – folytatta. – A vízfüggöny miatt rendes iránymutatásra volt szükségem a rádión azzal kapcsolatban, hogy hol van a többi autó, Törökországban egyébként sem a legtisztábbak a látási viszonyok a felvert, aztán megszáradó víz miatt” – magyarázta.

„Vakon vezettem, és amikor ilyen sok autó lekörözi az embert, nem is egyszer, hanem kétszer egy 18 fős mezőnyben, amit megszorzunk kétszer, akkor ez egy katasztrófa lesz. Úgyhogy, örülök, hogy sikerült kitérni az útjából, de fel fogom keresni Lewist és elnézést fogok kérni tőle” – foglalta össze.

Az orosz pilóta mérnöke, Dominic Haines hiányzott a hétvégén, a helyét az istálló rutinos vezető versenymérnöke, Komacu Ajao vette át,

ő a rádióforgalom alapján többször is figyelmeztette Mazepint, hogy Hamilton közelít hozzá. Miután a Haas-versenyző elengedte Sergio Pérezt, Komacu jelezte neki, hogy a Mercedes 1 másodpercre van tőle, majd akkor is szólt, amikor már teljesen mögötte haladt. Mazepin helyezkedése Max Verstappennek is szemet szúrt, ő is kifogásolta ezt a mérnökének.

A futamot megnyerő Bottas is többször lekörözte az orosz versenyzőt Forrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images

Michael Masi, az F1 versenyigazgatója „kissé durvának” nevezte azt, ahogy Hamilton beragadt Mazepin mögé, de elárulta, a pilóta felkereste őt a verseny után, elmondta az érveit és jelezte azt is, hogy elnézést fog kérni Hamiltontól, ezért az ausztrál szakember úgy vélte, az eset áttekintése után nem szükséges további lépéseket tenni.