Verstappen figyelmeztet: ennyi nem lesz elég a Mercedes ellen

Forma-1, Török Nagydíj, Valtteri Bottas, Mercedes, Max Verstappen, Red Bull
Winner Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas (L) greets second-placed Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) after the Formula One Grand Prix of Turkey at the Intercity Istanbul Park in Istanbul on October 10, 2021. (Photo by UMIT BEKTAS / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Még ha finoman is, de mintha megkongatta volna a vészharangot Max Verstappen a Török Nagydíj után, aki szerint hiába jöttek ki jól az isztambuli versenyből, a folytatásban javulniuk kell, ha le akarják győzni a Mercedest.

Annak ellenére, hogy sikerült visszavennie a vezetést a pontversenyben és hat pontos előnybe kerülni Lewis Hamilton előtt, Max Verstappen arra sürgeti a csapatát, hogy javuljanak a teljesítmény terén, mert szerinte a Mercedes egyértelműen gyorsabb lett az utóbbi időben, és ha ők nem lépnek előre, nem fognak tudni a szezon végéig harcban maradni a világbajnoki címért.

Verstappen megkongatta a vészharangot? Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Elégedettek vagyunk a hétvégi teljesítményünkkel. Pénteken nem voltunk jók, de elégedettek vagyunk a felzárkózással. Péntek éjjel Sébastien Buemi (a Red Bull szimulátor pilótája - a szerk.) órákat töltött a szimulátorban, a szombatra elvégzett változtatások pedig működtek" – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak arra utalva, hogy a pénteki szenvedés után sikerült közelebb kerülniük a Mercedeshez.

Verstappen ugyanakkor figyelmeztetett, hogy nem dőlhetnek hátra, mert a Mercedes tempót talált az autójával.

„Egyértelműen gyorsabbak voltak nálunk ezen a hétvégén. Egyszerűen nem raktuk össze a dolgokat, és vizes pályán is ők voltak fölényben. Természetesen ki kell elemeznünk, hogy miért nem voltunk versenyképesek itt. Egyértelműen úgy gondolom, hogy egy kicsit előreléptek" – nyilatkozta a vb-pontverseny éllovasa.

Vizes pályán sem tudott mit kezdeni Bottasszal Forrás: AFP/Umit Bektas

A holland versenyző úgy vélte, csapatként „remek eredményt" értek el a Török Nagydíjon, viszont nem lehet nyugodt annak ellenére sem, hogy átvette a vezetést az összetettben.

– utalt a hátralevő hat futamra, majd elmondta, nekik is gyorsulniuk kell ahhoz, hogy a Mercedes ne nyerje meg a világbajnoki címet már az utolsó verseny előtt. – Az elmúlt néhány versenyen gyorsabbá váltak, de nem fogjuk feladni, és a következő futamok remélhetőleg jobbak lesznek a számunkra. Egy kicsit előre kell lépnünk ahhoz, hogy a szezon végéig harcban legyünk a bajnoki címért."