Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko egyik nyilatkozatára reagálva Fernando Alonso elmondta, nem akar belefolyni a világbajnoki címért zajló csatába, és a Magyar Nagydíjon sem kifejezetten Lewis Hamiltonnal akart kiszúrni.

Fernando Alonso kemény védekezésében is bízott Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Török Nagydíj előtt, az osztrák veterán azt remélte, hogy a spanyol pilóta majd feltartja Lewis Hamiltont, aki a belsőégésű motor cseréje miatt csak a 11. helyről rajtolhatott. Marko meg is jegyezte, hogy Alonso a Hungaroringen sokáig akadályozta a Mercedes-pilótát, és arra célzott, hogy a kétszeres F1-es világbajnok kifejezetten a korábbi csapattársával akart kiszúrni.

Alonso a Hungaroringen leckét adott Hamiltonnak Forrás: AFP/Ferenc Isza

„Én senkinek sem vagyok a barátja! – viccelt a verseny után. – Toto [Wolff] ugyanezt mondaná, ha fordított lenne a helyzet. Mi a saját versenyünket futjuk, a tempót elnézve látható, hogy a Mercedes és a Red Bull megállíthatatlan. Magyarországon a pálya lehetővé tette, hogy egy kicsit jobban védekezzünk, de normális pályán láthattuk, ahogy [Valtteri] Bottas is feljött Monzában a dobogóra az utolsó helyről – mondta. –

Alonso és Hamilton csatája a Hungaroringen a szezon egyik legemlékezetesebb epizódja volt, az Alpine versenyzője minden rutinját bevetette és ezzel hozzásegítette csapattársát, Esteban Ocont, hogy pályafutása során először nagydíjgyőzelmet érjen el. Alonso elmondta, szeret Hamilton ellen versenyezni, nem tulajdonított jelentőséget annak, hogy pont vele találtak egymásra.

„Az csak véletlen egybeesés volt Magyarországon, én mindannyiukkal szeretek küzdeni, különösen akkor, ha csúcsbajnokokról van szó. Max és Lewis ellen élvezem, de ha hátrébb vagyunk a mezőnyben George [Russell], [Antonio] Giovinazzi, Mick [Schumacher] ellen is jó küzdeni, elég nagy köztünk a tisztelet, úgyhogy ez velük is ugyanolyan.”

A spanyol veteránnal ellentétben a Red Bull alkalmazásában álló és az Alpha Tauri színeiben versenyző Cunoda Juki egyértelműen állást foglalt.

A japán újonc láthatóan mindent megtett, hogy a lehető legtovább akadályozza Hamilton felzárkózását, és a verseny után el is mondta, hogy szeretné, ha a Red Bull és Verstappen lenne a világbajnok.

Cunoda addig tartotta Hamiltont, amíg csak tudta Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Bryn Lennon

„Őszintén szólva, nem igazán érdekel. Azt akarom, hogy Max nyerjen. Ez a Honda utolsó éve is a Red Bull-lal. Próbáltam Lewist a lehető legtovább feltartani. Nyolc körig sikerült, ez nem sok – összegzett. – Túlságosan elhasználtam az abroncsaimat a Hamilton elleni csatában, és utána már nagyon nehéz volt tartani a tempót” – mondta a japán pilóta, aki később meg is pördült, ez tönkretette a versenyét.