Vágólapra másolva!
A woking istálló csapatfőnöke, Andreas Seidl szerint a Mercedes jó referencia a számukra, a motorokat is szállító gyártót mércének tekinti, és nem tart attól, hogy nem lehet majd legyőzni őket.

A McLaren szereplése az idei F1-es szezon egyik kellemes meglepetése: a wokingi istálló 2012 óta először ünnepelhetett győzelmet, ráadásul Daniel Ricciardo és Lando Norris révén a jelenlegi felellás az első kettős győzelmet érte el, majd Norris pole pozíciót szerzett az Orosz Nagydíjra, és közel állt a futamgyőzelemhez is.

A brit istálló már kezd közelíteni a gyári Mercedeshez és a Red Bullhoz, és Andreas Seidl csapatfőnök úgy véli, az éllovas csapattól vásárolt ügyfélmotor nem lesz majd gátja annak, hogy Wokingban ismét a világbajnoki címre képes autót építsenek a versenyzőiknek.

A McLarennél nem tartanak attól, hogy a Mercedes visszafogja majd őket Forrás: Motorsport Images/Andy Hone

„Először is, egy autó által futott köridő nyilvánvalóan az egész csomag eredménye és az erőforrás fontos szerepet játszik ebben – mondta Seidl. – Világos oka volt annak, hogy úgy döntöttünk Mercedes erőforrásra váltunk. A világbajnoki győztes erőforrást akartuk az autónkba, egyszerűen azért, mert ez adja a legjobb mércét ahhoz, hogy tudjuk, csapatként hol tartunk.”

A csapat korábbi pilótája, Carlos Sainz szerint a McLaren versenyistállója „abszolút” felkészült arra, hogy a világbajnoki címre hajtson, „csupán egy autó kell nekik, ami képes erre.” Hozzátette, szerinte Monzában a McLaren igazolta, hogy nem roppannak össze a nyomás alatt, a versenycsapat, a mérnökök és a stratégia is rendben volt, így az első győzelmi esélyüket rögtön kihasználták.

Seidl viszont realista, szerinte a McLaren versenyképessége egyelőre pályafüggő, és „ha megnézzük az átlagos köridő-különbségeket a szezon során az időmérőkön és a versenyeken a Mercedesszel és a Red Bullal összehasonlítva, látható, hogy még mindig elég sok hiányzik, de

A német szakember Lando Norris oroszországi pole pozíciójára hivatkozva szintén bizonyítottnak látja, hogy ha lehetőségük adódik, akkor képesek élni vele, igaz, a futamgyőzelem az erősödő eső közepette meghozott hibás taktikai döntés miatt elúszott. Kiemelte, szerinte a Mercedes F1-es motorgyára és a McLaren wokingi üzeme is remekül felkészült a szezonra.

Seidl egyelőre óvatosan célozza meg az F1 csúcsát Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

„Már az első teszttől kezdve készen álltunk, műszaki hibák nélkül, ami nagyszerű eredmény, és szerintem magukért beszélnek az idén elért eredmények, valamint a Wokingban az autón végzett nagyszerű munka is.”