Vágólapra másolva!
Kisebb koccanás történt a két Aston Martin között az Orosz Nagydíjon, de Sebastian Vettel és Lance Stroll autója is átvészelte az eseményeket. A két pilóta nem orrolt meg egymásra.

Zsinórban a harmadik nagydíjon is összeakadt az Aston Martin két versenyzője: miután Lance Stroll Zandvoortban és Monzában is keményen visszaverte Sebastian Vettel támadását, a német pilóta az Orosz Nagydíjon megelőzte kanadai csapattársát, de a két autó összeért a 9-es kanyarban, viszont mindketten folytatni tudták a versenyt.

Vettel és Stroll esete

„Nem hiszem, hogy látott engem, gyanítom, hogy félreértés volt – nyilatkozta Vettel megértően a verseny után, és szerencsésnek nevezte, hogy a két autó nem tört össze. – Úgy gondolom, igazából csak a kerekek értek össze, úgyhogy rendben voltunk” – mondta higgadtan annak ellenére, hogy viszonylag nagy tempóval haladtak és a betonfal is közel volt.

A baleset már akkor történt, amikor a pálya kezdett nedves lenni és a pilóták eltérően kezelték az egyre gyengébb tapadást. Vettel azután zárkózott fel, hogy az időmérőn kiesett a Q2-ben és csak a 11. helyről rajtolhatott, majd beragadt a középmezőnybe és egyebek mellett a rajtrács végéről induló Max Verstappen is megelőzte, valamint nagyot csatázott Charles Leclerc-rel.

Strollhoz hasonlóan végül nem jutott neki pont, mert Lando Norrishoz hasonlóan ők sem álltak ki időben kereket cserélni, amikor igazán esni kezdett az eső, de úgy vélte, a helyzetben benne volt az is, hogy fordítva alakulnak a dolgok, és nekik kedvez majd az időjárás.

„Volt, amikor a 6. helyen haladtam, de sajnos erősödött az eső, és amikor megállt a víz a pályán és esőfüggöny alakult ki, az már sok volt a slickeknek. Eleinte úgy tűnt, hogy stabilizálódott az eső, aztán sokkal több jött, és ezzel vége volt a játéknak.”

Vettel és Leclerc csatája

A koccanásra visszatérve Stroll megerősítette, hogy valóban balszerencsés eset volt: „Nem láttam semmit – mondta. – Nem láttam őt, csak próbáltam a pályán maradni és összeértünk. Semmi vészes” – zárta rövidre a versenyző, aki csapattársa mögött a 12. helyet szerezte meg, körhátránnyal.