Vágólapra másolva!
Nem foglalkozik azzal, hogy Max Verstappen csak az utolsó helyről kezdheti majd az Orosz Nagydíjat, de azért egy kettős győzelem nem lenne ellenére Lewis Hamiltonnak, aki szeretné minél jobban kihasználni az ölébe hullott lehetőséget.

Nagy lehetőség előtt áll Lewis Hamilton és a Mercedes Max Verstappen motorcsere miatti hátrasorolásával, hiszen az egyéni pontversenyben a hétszeres világbajnok átveheti a vezetést és akár egy kis előnyre is szert tehet, míg a csapat a konstruktőrök között még jobban elhúzhat a Red Bulltól. A címvédő ugyanakkor nem igazán foglalkozik ezzel, habár azt elismeri, hogy most mindennél fontosabb lenne egy kimagasló eredmény.

Hamilton mindkét pénteki edzésen második lett Forrás: Daimler AG/Sebastian Kawka for Mercedes-Benz Grand Prix ltd.

Hamiltonnak 5 pont a hátránya Verstappen mögött, és ha vasárnap nyer, a holland pilóta eredményétől függetlenül átveszi az összetett első helyet. Állítása szerint ugyanakkor „nem igazán változtat semmin" Verstappen büntetése. „Csak tennünk kell a dolgunkat és fókusználnunk kell. Az idei év mindenki számára kemény megbízhatósági szempontból.

Jelen állás szerint a Mercedesnek pedig minden esélye meg is van erre, hiszen pénteken mindkét edzésen ők voltak a leggyorsabbak, és bár mindkétszer Valtteri Bottas végzett előrébb, a finn pilóta már korábban jelezte, hogy félre fog állni Hamilton elől.

A hétszeres világbajnok elárulta, hogy más beállításokkal kísérleteztek, mint Bottas, és azért nem ment minden simán, mivel nem tudtak olyan előrelépést elérni, amilyet reméltek. „Úgy tűnik, hogy jó alapokkal kezdtünk, de mindig próbálunk fejlődni.

Azt hiszem amiatt, hogy elkezdtünk jobban a határon autózni. A tempó szempontjából azonban jó nap volt, noha a hosszú etapos tempónkon még van mit dolgoznunk."

Az eső fejtörést okoz a Mercedesnek Forrás: Daimler AG/Sebastian Kawka for Mercedes-Benz Grand Prix ltd.

Érdekes dilemmát okozhat még a Mercedesnek a holnapi nap, amely várhatóan végig esős lesz, miközben vasárnapra száraz időt jósolnak. Mivel Hamiltonnak és Bottasnak Verstappennel ellentétben fontos az időmérő, nem engedhetik meg maguknak, hogy csak a futamra készüljenek, viszont túlságosan az esős beállítások irányába sem érdemes elmenniük. „Úgy hallottuk, hogy holnap sokat fog esni, nagyon esős nap lesz. Érdekes lesz látni, hogy mihez kezdünk a beállításokkal, tudván, hogy a vasárnap valószínűleg száraz lesz" – mondta Hamilton.