Alonso újabb esőkáosztól tart, Leclerc táncot is járna az égi áldásért

Forma-1, Orosz Nagydíj, Haas szerelő
6657482 23.09.2021 A Haas' team member is pictured before the 2021 Formula One Russian Grand Prix, at the Sochi Autodrom racing circuit, in Sochi, Russia. Formula One Russian Grand Prix will be held in Sochi from 24 to 26 September. Vladimir Astapkovich / Sputnik (Photo by Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Eltérően vélekednek az F1-es pilóták a hétvégén Szocsiba várható esővel kapcsolatban. Fernando Alonso attól tart, hogy megismétlődik a belgiumi fiaskó, mások örülnének a nedves pályának.

Rossz emlékeket idéz fel az F1-es közösségben az eső említése, miután a Belga Nagydíjat csak a biztonsági autó mögött tudták formálisan lebonyolítani, de a mindössze néhány megtett kör után fél pontokkal jutalmazott forduló sokakban keserű szájízt hagyott. Ebből következően többen is aggódnak, hogy mi lesz, ha a hétvégén Szocsiban is szakadni fog az eső.

Ismét eső csaphat le az F1-es hétvégére Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

Erre megvan az esély, a verseny előtti napok során olyan mennyiségű víz zúdult a pályára, hogy azt a csatornarendszer nem tudta elvezetni, térdig állt a víz a betétfutamokon induló csapatok sátraiban, és elsősorban szombatra további esőzéseket várnak a meteorológusok. Fernando Alonso reméli, hogy nem ismétlődik meg a spái küszködés.

– összegzett Alonso az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Szorítunk, hogy vasárnap ne legyen olyan vizes és ne essen sok eső, mert a látási viszonyok itt nagyon rosszak lehetnek, és nem akarjuk, hogy Spa megismétlődjön.”

Sergio Péreznek is rossz emlékei vannak a spái versenyről, mert már a rajt előtt alaposan összetörte a Red Bullt, amit a szerelők végül is újra összeraktak, de a hátrányát érdemi versenyzés hiányában már nem tudta ledolgozni. Pérez ettől függetlenül, az időmérős eredményére építve úgy véli, nekik nem jönne rosszul az eső.

– nyilatkozta a mexikói pilóta, és korábbi csapattársa, az Alpine-t erősítő Esteban Ocon is inkább a lehetőségeket látja az esőben, ami a hungaroringi győzelme után érthető is.

Spában nagy gondot okozott, hogy a vízfüggönyben nem láttak a pilóták Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

„Spában nagyon esett az időmérőn és a verseny is nedves volt. Nem tudtunk versenyezni, de nem voltunk olyan gyorsak, amilyenek szerettünk volna lenni, úgyhogy itt lesz egy kis teendőnk, de az biztos, hogy ez lehetőséget teremt. Ez kétélű penge, a lehetőség jó és rossz oldalán is állhatunk. Elnézve, hogy hol tartunk, az eső mindenképpen pozitívum” – vélte.

Így gondolkodott Charles Leclerc is, aki motorcsere miatt a mezőny végéről indul, ezért viccelődött, hogy bár nem tud jól táncolni, de szombaton megpróbál majd esőtáncot járni. Azt nem tette hozzá, hogy a Ferrarinak a száraz pályás edzések és verseny fontos lenne ahhoz, hogy lemérjék a továbbfejlesztett erőforrás teljesítményét.