Így látta öccse a Michael Schumacherről készült dokumentumfilmet

Forma-1, Kanadai Nagydíj, 2001, Ralf Schumacher, Williams-BMW, Michael Schumacher, Scuderia Ferrari
10 June 2001: Ralf Schumacher of Williams and Germany is congratulated by his brother Michael Schumacher of Ferrari after his victory during the Formula One Canadian Grand Prix, Montreal, Canada. Mandatory Credit: Mark Thompson/ALLSPORT
Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse is elmondta a véleményét a bátyjáról nemrég megjelent dokumentumfilmről, és felidézte, milyenek voltak az együtt töltött évek.

Összességében pozitív fogadtatása volt a Netflix által Michael Schumacher pályafutásáról és életéről készült, szeptember 15-én bemutatott dokumentumfilmnek, és nemcsak azokban idézett fel kellemes emlékeket, akik rajongóként követték a német legenda pályafutását, hanem a hétszeres világbajnok öccsében, a 12 éven át maga is az F1-ben versenyző Ralf Schumacherben is.

Ralf és Michael Schumacher a 2001-es Kanadai Nagydíj után Forrás: Getty Images/Mark Thompson

A most 46 esztendős hatszoros futamgyőztes a Sport 1 német televíziós csatorna AvD Motor & Sport című műsorában elárulta, hogy ő is csak a szeptember 15-i megjelenés után látta teljes egészében a "Schumachert", és neki is nagyon tetszett. Ralf szerint bátyja pályafutása „nagyon-nagyon szépen fel lett dolgozva, ami a sportot és motorsportot illeti, és a magánéletbe is rengeteg bepillantást nyerhetünk a család, különösen a gyerekek és az anyjuk révén. Szerintem ez igazán nagyszerű, nagyon nyitottak voltak."

Időről időre Ralf Schumacher is feltűnik a filmben, de természetesen nem ő volt az alkotás fókuszában, noha a 2000-es évek elején ő is óriási népszerűségnek örvendett hazájában.

Ugyanez igaz volt rám is. Azt gondoltam, annyira boldog leszek, amikor ez előbb-utóbb véget ér."

Ami ő és bátyja kapcsolatát illeti, a gyerekkori évek és közös F1-es pályafutásuk első néhány szezonja után mintha kissé megromlott volna, Ralf azonban így is jó szívvel emlékszik vissza az együtt töltött időre. „Mindig jó volt a kapcsolatunk, de hat és fél év van közöttünk. Michael korán elhagyta a családi házat, 16 évesen már nem lakott otthon, amikor elkezdett dolgozni gyakornokként. Akkor én még csak 10 éves voltam."

Pályafutása korai szakaszában Michael Schumacher rengeteget segített az öccsének Forrás: DPA/AFP/Oliver Multhaup

„A gokartos éveimben a kezdetektől fogva velem dolgozott, ami sokat segített. Gyakoroltuk az előzést. Aztán a Forma-1-ben kicsit más lett, de az is nagyon szép volt. Jó gyermekkorunk volt, sok időt töltöttünk együtt. Mindig vártuk a telet, amikor a pálya zárva volt és több időnk volt magunkra. Az nagyszerű volt. Remek volt az együtt töltött idő, különösen a világ leggyönyörűbb helyein. Azok jó idők voltak."